Loading...
NajaveNovosti

RUFUS WAINWRIGHT STIŽE U ZAGREB 2.4.2014. – JEDAN OD NAJINOVATIVNIJIH I NAJTALENTIRANIJIH GLAZBENIKA DANAŠNJICE

rufus wainwrightRufus Wainwright – jedan od najinovativnijih i najtalentiranijih glazbenika današnjice iduće godine stiže u Zagreb! Koncert će održati 2. travnja 2014. u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, u sklopu turneje na kojoj promovira skorašnji izlazak novog albuma ”Vibrate: The Best of Rufus Wainwright”.
Rufus Wainwright je bez sumnje jedan od najvećih pjevača, skladatelja i izvođača svoje generacije. Rođen je u New Yorku, a odrastao u Montrealu.
Kao pjevač i tekstopisac, u svojoj bogatoj glazbenoj karijeri, objavio je sedam studijskih albuma i dva hvaljena live albuma, uključujući i ”Rufus Does Judy At Carnegie Hall” koji je bio nominiran za nagradu Grammy. Njegov široki stvaralački opus zadire i u područje opere, kazališta i filma.

Rufus Wainwright poznat je po svojim iznimnim koncertima – kako samostalnim tako i onim uz prateći bend. Već se predstavio na svim glavnim pozornicama svijeta – od festivalskih (Glastonbury) do klasičnih (Carnegie Hall, Royal Opera House, Hollywood Bowl), a nastupao je i s najuglednijim svjetskim orkestrima (Chicago Symphony Orchestra, San Francisco Symphony Orchestra…). Uvijek i svagdje Rufus se dokaže kao izvanredan zabavljač. Njegova prva opera, ”Prima Donna” premijerno je prikazana 2009. godine, a u iduće 3 godine izvođena je u Europi i SAD-u. Ove godine započeo je rad na novoj operi.

Ovaj ekscentrični glazbenik u svojoj karijeri surađivao je s mnogim poznatim imenima s glazbene scene tako da se na opsežnom popisu mogu naći Pet Shop Boys, Shirley Basse, Elton John, Antony, David Byrne, Joni Mitchell, Robert Wilson, Lou Reed, Boy George, Mark Ronson i Robbie Williams.
Najnovija suradnja je upravo s Robbie Williamsom s kojim je snimo duet za pjesmu ”Swing Both Ways” koja se nalazi na istoimenom Robbijevom albumu.

Rufus Wainwright je također napisao mnoge pjesme za filmove, a neke od tih pjesma su se našle u blockbusterima kao što su ”Moulin Rouge”, ”The Brokeback Mountain” i ”The Aviator” u kojem je čak ostvario i manju ulogu. Od brojnih pjesama uvrštenih u filmove najpoznatija je svakako , sada već kultna izvedba Cohenovog klasika ”Hallelujah”, koja se našla na soundtracku animiranog hit filma ”Shrek” .

Rufus Wainwright će se hrvatskoj publici predstaviti u solo varijanti, sa samostalnim izvedbama uz klavir.
Ovo će biti njegov drugi koncert u Hrvatskoj, koji slijedi onaj održan u lipnju ove godine u Dubrovniku.

Ulaznice za koncert Rufusa Wainwrighta u Zagrebu, u prodaju kreću od danas, 13. prosinca 2013!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *