Loading...
Novosti

ROGER WATERS GOVORIO PROTIV „IDIOTIZMA BRITANSKE VANJSKE POLITIKE“

Waters_24Nije tajna da Roger Waters nije ljubitelj rata. Očeva smrt u Drugom svjetskom ratu, kada je Waters bio star pet mjeseci, bila je sastavni dio albuma Pink Floyda „The Wall“ i „The Final Cut“. U novom intervjuu obrušio se na šezdeset godina onog što smatra nepotrebnim ratovima.
Osvrnuo se između ostalog na Vijetnamski rat, nemire u Koreji itd. Sada živi u Americi, metaforički se boreći protiv rata na dvije fronte. Zabrinut je zbog britanskog angažmana u Afganistanu, koji on naziva “ludim”, i Obaminog korištenja tajnih zračnih napada. Watersov nepokolebljivi antiratni stav potaknuo ga je da na Stand Up For Heroes dobrotvornom nastupu u New Yorku nastupi zajedno s grupom ranjenih veterana kako bi sakupio novac za obitelji vojnika. Njegov problem nije u vojnicima, s kojima uvelike suosjeća, nego u onima koji donose odluke da ih se šalje u ratove. Waters je rekao: „Na koncertima sam upoznao puno mladih Engleza bez ruku i nogu, koji se očito ne razlikuju od mladih Amerikanaca ili bilo koga drugog mladog bez ruku i nogu. Svi su oni bez ruku i nogu zbog idiotizma naše strane politike.“

Roger Waters nastupa 23. srpnja na splitskom Poljudu. Ulaznice možete rezervirati preko sustava Eventim, a prijevoz je organiziran preko www.svikoncerti.eu. Detalje pogledajte u sljedećem linku: http://www.svikoncerti.eu/koncerti/hrvatska/roger-waters-split.html.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *