Loading...

WOLF – Devil Seed

WOLF – Devil Seed

wolf-devil-seedDatum izlaska: 25.08.2014.
Izdavač: Century Media Records
Žanr: heavy metal
Ocjena: 10/10

Poznato je kako sjeverno europske zemlje imaju jaku metal scenu i da nam gotovo svakodnevno serviraju prvoklasne grupe koje su u stanju napraviti sjajne albume. Švedska je jedna od tih zemalja koja donosi veliki broj odličnih grupa, a jedan od njih je i „Wolf“ koji nam nudi čisti heavy metal koji je odgovor na utjecaj idola iz prošlosti (Saxon, Accept, Iron Maiden, Judas Priest, Mercyful Fate…).
Tako su nam Šveđani ove godine priredili album na koji su oni jako ponosni i zadovoljni kako su stvari ispale. Album se zove „Devil Seed“ i vidljivo je da su se dečki potrudili oko albuma. Kako bi oni sami objasnili: „Albmu je heavy metal sa ekstra kožom i ekstra šiljcima. To je strašni heavy metal“.

Uz veseo singl “Shark Attack”, privlačan “Surgeons of Lobotomy”, odličan “I Am Pain”, staro školski “The Dark Passenger” te udarac metalnih rukavica u usta u pjesmi “Frozen”, album „Devil Seed“ je metal u pravom smislu, inspiriran prošlošću i svakog pravog metalca neće i ne može ostaviti ravnodušnim.
Slažem se sa Stålvindom koji je sam rekao kako je album nastao iz njihovih metal srca i da su zadovoljni. Zapravo kako on kaže nije ni bitno hoćete li slušati album danas ili sutra ili za deset godina, album je napravljen sa dobrim pjesmama ni manje ni više.
Apsolutno se slažem sa svime što su i oni sami rekli o albumu. Doveli su nam ritmičan zvuk gitara, popračen odličnim radom bubnjeva i moćnim vokalom. Osobno odlične su mi sve pjesme, a izdvojila bi „River Everlost“ i „Back From The Grave“.
Za sve heavy metalce i one koji se tako osjećaju, toplo preporučam pivo u ruke i „Devil Seed“ album na najjače.

POPIS PJESAMA:
WOLF “Devil Seed” (47:11):
1. Overture in C Shark(2:15)
2. Shark Attack (3:27)
3. Skeleton Woman (4:52)
4. Surgeons Of Lobotomy (4:08)
5. My Demon (3:59)
6. I Am Pain (3:38)
7. Back From The Grave (4:25)
8. The Dark Passenger (5:35)
9. River Everlost (5:20)
10. Frozen (4:14)
11. Killing Floor (5:21)

Recenzija: Tamara Pevec

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.