Loading...

WITHIN TEMPTATION – The Unforgiving (CD)

(RoadrunnerRecords, 2011.)

50/100

WithinTemptation poznati su kao symhonic/gothic metal female-fronted grupa. Njihovo najnovije konceptualno izdanje nosi naziv „TheUnforgiving“ i kao takvo u potpunosti odstupa od njihovog dosadašnjeg žanrovskog određenja. Pjesme s tog albuma nisu ništa drugo nego obične radio-friendlycatchy pop pjesmice koje bi sigurno mogle visoko rangirati na, npr., Euroviziji, okrunjene preslabim i preobičnim vokalom Sharon delAdel, koji je inače preslab da bi pratio žestinu zvuka koju proizvodi ostatak benda, sada djeluje još iritantnije uz već spomenute pop rockriffove u koje su ubačeni simfonični elementi.
„InTheMiddleOfTheNight“ i „ShotInTheDark“ jedne su među rijetkim dobrim i žešćim pjesmama s albuma, „FireAndIce“ i „Stairway To TheSkies“ sporijeg su ritma dok bi „Iron“ mogla pronaći mjesto u soundtracku nekog filma. Kakvog, teško je razaznati. „Sinead“ i „Faster“  zvuče nekako poznato, kao da već postoji hit s takvim refrenom.
Ovaj album nije tehnički loš, naprotiv, kvalitetan je, ali je stvoren samo za fanove koji to mogu podnijeti i masovnu publiku koja bi lako upila refrene spomenutih pjesama već pri prvom slušanju. U potpunosti podržavam kada bendovi eksperimentiraju s zvukom i tematikom, no ponekad stvari krenu u krivom smjeru pa je cjelokupni dojam pomalo sladunjav, što je ipak, kod ovog albuma, samo moj subjektivan doživljaj.  Tko voli nek’izvoli!

Recenzija: Maja Trstenjak (maja@venia-mag.net)

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.