Loading...

MAJESTY – Banners High – 2013.

Majesty-Banners-HighMAJESTY ”BANNERS HIGH”
IZDAVAČ: NOISEART RECORDS
ŽANR: HEAVY/POWER METAL
DATUM IZLASKA: 20.12.2013.
OCJENA: 9/10

Njemački heavy metal bend Majesty ove godine je bio jako produktivan. Početkom godine izdali su svoj šesti studijski album ”Thunder Rider” i sada krajem godine sedmi studijski album ”Banners High”.
Većina metalaca sigurno bi se složila s izjavom da ako već imate kvalitetan materijal čemu čekati s izdanjem novog albuma i gubiti vrijeme. Majesty je veći dio ove godine osim u studiju proveo i na dugim turnejama što je veoma pohvalno, očito se uložilo mnogo truda i vremena u bend.

Veliki dokaz kvaliteti benda je novi ablum ”Banners High” koji je izdan 20. prosinca preko NoiseArt Recordsa. Jako kvalitetan nasljednik ”Thunder Ridera” sigurno će oduševiti fanove true metala.
Pjesme ”The Day When The Battle Is Won” i ”Bloodshed And Steel” su dvije prave brze Majesty pjesme koje sadrže u početku lagani mid-tempo i kasnije brzi razarajući true metal temo koji dokazuje kako je lagano napraviti prave metal hitove. Uvijek se u svakoj pjesmi osjeti utjecaj Manowara i s dobrim razlogom kritičari govore da je Majesty njihova europska verzija. Što se tiče kvalitete albuma i njihovoj zanimljivosti ili zaraznosti meni je Majesty bolji bend, ali usporedbe nikada neće prestati. Sve pjesme na albumu su mi odlične, kao himne izdvojio bih ”Take Me Home” i ”On A Mountain High” koje odišu jednostavnošću, zaraznnim refrenima i odličnim vokalnim dionicama. te pravim heavy metal štihom.

Prije samog izlaska albuma izdan je singl ”Banners High” koji je još jedna savršena Majesty himna u stilu ”Into The Stadiums” sa ”Reign In Glory” albuma. Singl je odmah pobrao najbolje kritike i u startu obećavao da će drugo studijsko izdanje ove godine biti još bolje. Od ostalih pjesama izdvojio bih ”Time For Revolution”, ”We Want His Head” i ”Pray For Thunder” kao odlične neizdvojne cjeline od ukupno 10 klasičnih true metal rasturačina u stilu Majestya.

Albumu nisam dao najveću moguću ocjenu jer smatram da Majesty može i bolje, te pretpostavljam da će iduće studijsko izdanje biti još kvalitetnije u rangu svih novijih albuma većih metal velikana poput Accepta, Tad Morosea ili čak mlađih poput Bloodbounda. All we want, all we need is true metal!

Popis pjesama:
1. Judgment Of The Gods
2. We Want His Head
3. Banners High
4. Time For Revolution
5. United by Freedom
6. Pray for Thunder
7. Bloodshed and Steel
8. All We Want, All We Need
9. Take Me Home
10. On a Mountain High
11. The Day When the Battle Is Won

Napisao: Zlatko Vlašić zlatko@venia-mag.net

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *