Loading...

KINGS OF LEON – Mechanical Bull (CD)

Kings Of Leon - Mechanical BullIzdavač:  RCA
Datum izlaska:  20.9.2013.
Žanr:  Rock/Alt rock
Ocjena: 8/10

Prvi Kings of Leon album u tri godine mogao je biti pravo razočarenje, pogotovo nakon svih glasina o njihovom raspadu i problema kroz koje su prošli. No, Mechanic Bull je sve same ne razočaravajuć. Ovaj album je njihov najzreliji uradak do sada. Kings of Leon su konačno pokazali profesionalizam i fokusiranost u svojoj glazbi. Mechanic Bull je album s vibrom klasičnog rocka prizivajući atmosferu rocka ’70ih. Kroz 11 pjesama koje su se našle na albumu, dečki u pokazali sve što znaju, od melodičnih rock/pop pjesmuljaka, velikih himničnih stvari do pjevnih blueserskih pjesama.

Prvi singl, Supersoaker, otvara album. Ekspresivni vokal Caleba Followilla naročito naglašava ljepotu stihova u pripjevu. Rock City evocira ritmičnost južnjačkog rocka, dok je Don’t Matter brza rock pjesma. Beautiful war je dugačka pjesma. Iako spora, ima stalan ritam. Slična je nečemu što bi U2 rado imao na svom repertoaru. Definitvno jedna od najljepših pjesama Kings of Leon.

Pjevna Temple ubrzava tempo, dok gotovo ispovjednička Wait for Me malo uozbiljuje sve. Funky basovi i gospel korus čine Family Tree najzanimljivijom stvari na albumu. Melodična Comeback Story izvedena u stilu Paula Simona, čini lijep prijelaz na Tonight, snažnu baladu u kojoj je Caleb dao maha svom snažnom vokalu. Predzadnja stvar, Coming Back Again, je još jedna brza rock pjesmica. On the Chin s country gitarom zatvara album. Iako su s ovim albumom ušli u mainstream, Kings of Leon nisu razočarali, već su samo pokazali da su odrasli.

Popis pjesama:

1.”Supersoaker”       3:50
2.”Rock City”       2:56
3.”Don’t Matter”       2:50
4.”Beautiful War”       5:09
5.”Temple”               4:10
6.”Wait for Me”       3:30
7.”Family Tree”       3:50
8.”Comeback Story”       3:59
9.”Tonight”               4:33
10.”Coming Back Again”  3:28
11.”On the Chin”       4:16

Recenzija: Aleksandra Mladenović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *