Loading...

DISTURBED – The Lost Children

(Reprise, 2011)

9/10

Posljednji album američkog metal benda Disturbed, „The lost children“ pušten je u prodaju  8. studenog 2011. Album je kompilacija pjesama s „b-strane“ i jedne neizdane pjesme.

Sav materijal snimljen je u periodu od 11 godina s iznimkom pjesme „Glass Shatters“. Među šesnaest snimaka nalazi se i jedna neobjavljena s nazivom „Mine“. Za prvi radio singl odabrana je pjesma „Hell“. “Midlife Crisis” i “Living After Midnight” su coveri Faith No More i Judas Priesta.

Nosi naziv „izgubljena djeca“ jer bend smatra pjesme svojom djecom. Ne radi se o kronološkom sljedu, ali ukoliko ste fan koji je pratio bend od samih početaka primjetit ćete razliku u pjesmama i u kojoj su fazi nastale. Energičan i žestok singl „Hell“ koji je odabran za početak albuma primjer je Doneganovog umijeća u kombiniranju zvukova metala i elektronske glazbe. Energija i bijes koji nam je dobro poznat kod Disturbeda se protežu i kroz „A Welcome Burden“ te ostale pjesme. Mračni uvod u „Mine“ odsviran na pianu, savršena priprema na pjesmu koja govori o negativnim stranama religije te poziva na glas razuma. Da pokažu koliko su dobri u sviranju covera od bendova koji im služe kao inspiracija „zatvorili“ su ovaj izvrstan album s „Midlife Crisis“ i „Living After Midnight“. Uvod u „Living After Midnight“ je bubnjarski solo s početka Judasovog  „Painkillera“. Osobno, ovaj cover stavljam na siromašnu listu „cover jednako dobar ili bolji od originala“ na kojoj se nalazi i „Land Of Confusion“.

Ova poslastica za uši s „izgubljenim pjesmama“ je odličan primjer u kojem se „vidi“ sazrijevanje Disturbeda kao benda, njihovo umijeće u stvaranju žestoke glazbe, mudri tekstovi s porukom koji su vezani uz stvaran život, te unikatnost i sposobnost da naprave jako dobar cover.

Popis pjesama:

1.“Hell”
2.“A Welcome Burden”
3.“This Moment”
4.“Old Friend”
5.“Monster”
6.“Run”
7.“Leave It Alone”
8.“Two Worlds”
9.“God of The Mind”
10.“Sickened”
11.“Mine”
12.“Parasite”
13.“Dehumanized”
14.“3”
15.“Midlife Crisis”
16.“Living After Midnight”
Recenzija: Matija Gudlin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *