Loading...

DEUS OTIOSUS – Murderer

(FDA Rekotz, 2011)

10/10

Prvim pogledom na booklet, ime benda, albuma i svih pjesama pomislih kako se radi o još jednom monotonom death/black metal nabijanju.
Prva dva takta su dva klasična growla, koji bi trebali najavljivati ono što slijedi, su na neki način, potvrdila moj prvotni dojam. No cijelu impresiju pobija sljedećih nekoliko riffova koji su žestoki i nikako monotoni kao ni ostatak pjesme „I Have Seen Him Slay“, kada shvaćam da su ovi dečki zapravo prilično dobri. Opisani kao true old school death metal, osnovani su 2005. u Kopenhagenu. Ovo im je treći „album“ na kojem stvarno razvaljuju sve pred sobom i pozitivno iznenađuju količinom energije i žestine koju donose. Nije to samo death metal, ima trasha i odličnih gitarskih solaža koje doprinose sablasnoj atmosferi koju donosi sadržaj pjesama inspiriranih Jackom Trbosjekom.
Ni u jednom trenutku ovaj bend vas neće umoriti, na svakoj pjesmi donose nešto novo i zanimljivo, neki riff, neku promjenu ritma koju svaku pjesmu za sebe čini vrijednom slušanja i uživanja u zvucima mističnog i okrutnog (da, okrutnog, ne okultnog, nije tipfeler).
„Wall Of Violence“, „Whore Limbs“ i „Ye Pigs Of Little Faith“ garancija su za žestoko headbanganje i odličan live performance dok je „Ash World“ zbog kompleksnosti i melodioznosti užitak slušati u ove tmurne jesenske dane. Album završava s istoimenom „Murderer“ koja s prekrasnom solažom na kraju ostavlja trag jačine ovog benda u svakom slušatelju.
Googlajte Deus Otiosus, saznajte više o njima ako volite bilo koju vrstu metala, toplo ih preporučam.

Recenzija: Maja Trstenjak (maja@venia-mag.net)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *