Loading...

DEF LEPPARD – Viva! Hysteria

def-leppard-vivaAlbum: Viva! Hysteria
Izvođač: Def Leppard
Izdavač: Frontiers Records
Datum izlaska: 18. 10. 2013.
Ocjena: 8/10

Hysteria je kultni Def Leppardov album iz 1987., prodan u više od 20 milijuna primjeraka.
Viva! Hysteria je videosnimka sastavljena od njihovih nekoliko koncerta u Hard Rock Hotelu u Las Vegasu tijekom proljetnog odmora 2013. Def Leppard je odsvirao cijeli album Hysteria, zapamćen po nekima od najvećih hard/glam rok hitova, i pridodao još druge hitove. Ovo je izdanje posebno i po tome što je ovo njihov prvi kompletni nastup uživo u HD-formatu. Koncert je dostupan u tri izdanja – CD, DVD i Blu-ray. Postoji i anegdota vezana uz sam nastup, pogrešno su ih najavili kao Ded Flatbird i nastupili su pod tim imenom.

Prvih šest minuta materijala otpada na isječke starih intervjua s Def Leppardom. Time se polako uvodi u povijest benda i sveopću histeriju. Korijen ove riječi inače potječe iz grčkoga i označava žensku maternicu, no iz snimke se vidi da je histerija nešto što može biti svojstveno i muškarcima i ženama. Ovi stari britanski rok majstori uspješno je proizvode, a publika je upija vraćajući se u dane svoje mladosti kada je gradila identitet na danas vječnim hitovima poput Rocket, Pour Some Sugar on Me, Love Bites i Animal. Vidi se kako je ovo ipak generacijski koncert, publika je mahom srednjih godina i pokazuje više znakova života između pjesama nego tijekom njihove izvedbe. Bend je, premda manje divlji na sceni, i dalje u svom punom sjaju i zaslužuje gromoglasan pljesak. Za pohvalu su i auditivna i vizualna komponenta šoa. Vrhunska tehnika sviranja, izvrsna produkcija i neizostavni glamerski repertoar (koža, šljokice, goli torzo, britanski simboli, bogati videozid) zaokružuju ukupan dojam.

Nakraju, što reći o ovako utjecajnom bendu i njihovu povijesnom albumu, s kojeg je čak sedam pjesama postalo singl? Svaki će pravi fan uživati u snimci, kao i oni žedni kvalitetnog roka koji se tek spremaju ozbiljnije proučiti Def Leppardovu diskografiju.

Recenzija: Tihana Klajzner

Popis pjesama

CD1
1) Women
2) Rocket
3) Animal
4) Love Bites
5) Pour Some Sugar on Me
6) Armageddon It
7) Gods of War
8) Don’t Shoot Shotgun
9) Run Riot
10) Hysteria
11) Excitable
12) Love and Affection
13) Rock of Ages
14) Photograph

CD2
Ded Flatbird – Night 1
1) Good Morning Freedom
2) Wasted
3) Stagefright
4) Mirror Mirror (Look Into My Eyes)
5) Action Not Words
6) Rock Brigade
7) Undefeated
8) Promises

Ded Flatbird – Night 2:
1) On Through the Night
2) Slang
3) Let It Go
4) Another Hit And Run
5) High ‘N’ Dry (Saturday Night)
6) Bringin’ on the Heartbreak
7) Switch 625

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *