Loading...

DEATHSTARS – The Perfect Cult

DEATHSTARS – The Perfect Cult

Deathstars-Perfect-Cult-coverDatum izlaska: 13.06.2014.
Izdavač: Nuclear Blast
Žanr: industrial metal
Ocjena: 8/10

Deathstars, švedski industrial metalci upravo su objavili svoj novi studijski album naziva ”The Perfect Cult”, za fanove pet dugih godina nakon albuma ”Night Electric Night” iz 2009 koji ih je odveo na turneje s Rammstein i Korn. U međuvremenu su bubnjar Bone W. Machine i gitarist Cat Casino napustili bend, a fanovi su se pitali u kojem će glazbenom smjeru Deathstars krenuti na svom novom studijskom uratku.

”The Perfect Cult”, očekivano, ne donosi stilski zaokret. Deathstars još jednom direktno u uši i plesne pokrete fanova isporučuju svoju jedinstvenu mješavinu elektronskih, industrial i mračnih gothic elemenata u sintezi sa žestokim riffovima. Sve je poznato, sve je u okviru vrlo pitke Deathstars forume čija je središnja jezgra hipnotički mračan i zavodljivo usklađen glas Andreasa Bergha aka Whiplasher Bernandotte. No, kako album odmiče, u molekulama poznate Deathstars formule, jasno se kristaliziraju atomi naziruće tame koja iz pjesme u pjesmu prerasta u dekadenciju mračne besmrtnosti. Ne očekujemo li upravo to od švedskih industrial metalaca?
”The Perfect Cult”, s druge strane donosi mnogo više synth elemenata i ujednačeno izbalanisranih aranžmana s jasnim obrisima Gothic elemenata koji se bez imalo poteškoća ugrađuju u slušne stanice i tjeraju da posegnete za svojim crnim olovkama za oči i pridružite se Deathstars vojsci koju predvode četiri momka koja, da, izgledaju odlično u svom industrial gothic otufitu. No, Deathstars sa svojim četvrtim studijskim albumom ulaze u zonu rizika alternativne realnosti u kojoj će kročiti u ‘status quo’ u kojem će najvjerniji fanovi objeručke čvrsto prigrliti album, no mnogi će im, oni koji su očekivali osvježenu industrial goth metal formulu zatvoriti vrata unatoč nekim doista briljantnim trenucima koje pruža ovaj album. Tako svakako treba istaknuti zvuk alternativnih pop 80.-ih u pjesmi koja je predstavljena i kao prvi singl s albuma ‘All The Devil’s Toys’ kao i primjetno Type O Negative zvukom inspiriranu dramatičnu ‘Ghost Reviver’ i klasičnim Deathstars zvukom ispletenu ‘Temple Of The Insects’.

Kao cjelina, ”The Perfect Cult” je upravo ono što mu ime sugerira – odličan album benda koji doista zna kako stvoriti kult, album kojeg će vjerni fanovi obožavati, album koji će ući u uši i onima koji su do sada odolijevali Deathstars zvuku. No i album koji industiral metal mantru iz Švedske drži usijanom na tronu ovog glazbenog pravca. Uz rame mnogo poznatijem Rammstein.

Popis pjesama:

01. Explode
02. Fire Galore
03. All The Devil’s Toys
04. Ghost Reviver
05. The Perfect Cult
06. Asphalt Wings
07. Bodies
08. Temple Of The Insects
09. Track, Crush & Prevail
10. Noise Cuts

Recenzija: Ivana Sataić – ivana@venia-mag.net

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *