Loading...

AVENGED SEVENFOLD – Hail to the King

Avenged Sevenfold-Hail to the KingDatum izlaska: 27.08.2013.
Izdavač: Warner Bros
Žanr: heavy metal, metalcore, hard rock
Ocjena: 8/10

Šesti studijski album grupe Avenged Sevenfold ”Hail to the King”snimljen  je početkom 2013. Tu su 10 pjesama koje otkucavaju u nešto više od 53 minute. Naslovna pjesma je ujedno i prvi singl s albuma, a dostupna je od srpnja. Ubrzo nakon toga, u kolovozu, album je bio dostupan za iTunes, kao i pjesma “Shepherd of Fire” koja se koristi kao glavna glazbena tema za ”Call of Duty: Black Ops II – Origins. Ovaj album se može opisati kao moćna doza metal grmljavine,  u kojima se uz četiri izvorna članova – M. Shadows, Synyster Gates, Zacky Vengeance i Johnny Christ – pridružio na bubnjevima Arin Ilejay (koji je s bendom od odlaska Mike Portnoy-a, u vrijeme ”Nightmare” turneje ). Ilejay radi dobar posao, konstantno drži ritam , a ovaj album je nešto više nego ono što smo znali i očekivali od Avenged Sevenfold.

Album započinje s pjesmom Shepherd of Fire”, vidljiv je utjecaj Metallice i onoga što se vidi u dosta bendova zadnje vrijeme. Utisak svih glazbenih uzora tijekom godina donijeti u vlastite pjesme. Ono što slijedi je klasični Avenged Sevenfold, moćan, gromovit, mix metalcore-a (manje nego u prvim godinama benda), heavya i hard rocka. Isprepleteni solo između Gatesa i Vengeancea su postali ”seksi” i čvršći tijekom godina; Iscrpljujuće ako ih gledate uživo, ali očito su proizvod pune fokusiranosti i sposobnosti. Ovaj album ima super zvuk gitara, s naglaskom na Gatesa igrajući neke izuzetne solo dionice.

Avenged se  oduvijek odlikovao tretiranjem melodije s istim poštovanjem kao i pjevne dionice i zvukove za vrtoglavito benganje. S vremenom, ljudi ih klasificiraju kao ”komercijalni” ali pitam se zašto ? Da pitate Led Zeppelin i Metallicu da li ih smeta što su dobro znani  i usađeni u svim ljudima, znamo što će biti odgovor.

Naslovna pjesma ( što je već broj jedan hit), zajedno s pjesmama ”Heretic”, ”This Means War” i ”Coming Home”, sve imaju iznimno privlačanu konstrukciju i zvuče odlično. Ovo znači samo jedno, Avenged Sevenfold zna dobru glazbu.”Till fire sets me free/ The flames of hell burn bright/ My fate decided by their lies/ Final demise.

Popis pjesama:
1. Shepherd Of Fire
2. Hail To The King
3. Doing Time
4. This Means War
5. Requiem
6. Crimson Day
7. Heretic
8. Coming Home
9. Planets
10. Acid Rain

Recenzija: Tamara Pevec

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *