Loading...

ARCHITECTS – The Here And Now

(Century Media, 2012)

7/10

Engleski metalcore bend Architects imaju novo glazbeno ostvarenje pod nazivom ‘The Here and Now’. Nekima se ne sviđa njihov malo noviji zvuk te preferiraju stare albume i starog pjevača, no meni je ovo stvarno odličan album i novi  pjevač Sam je vrlo odlično i profesionalno odradio se dionice.
Album počinje pjesmom „Day in day out“ za koju je snimljen video. Pjesma je prilično u njihovom stilu što znači, žestina, melodičnost odlične scream i clean vokali. Nju nastavlja „Learn to live“ malo blažeg tempa i s manje agresije te sa sjajnim grupnim vokalima pred kraj. Treća pjesma je „Delete. Rewind“ sa groovy početkom i čak breakdownom pri srediniti pjesme. „BTN“ je odlična pjesma napravljena u njihovom stilu i ne ističe se previše po nečem posebnom, a iza nje slijedi prekrasna lagana „An open letter to myself“ tekstualno usmjerena na prijateljske probleme. Sljedeće tri pjesme „The Blues“, „Red eyes“ i „Stay young forever“  ponovo vraćaju malo žestoke atmosfere i agresije i onda pred sam kraj dolazi jedna od najljepših stvari koje su architects ikada napravili – „Heartbrun“. Prekrasna lagana, skroz clean ljubavna pjesma koja jednostavno ulazi u uho i uljepšava dan. Za kraj tu je „Year in year out/Up and away“ koja zanimljivo kulminira iz žastkog u lagano, pa opet žestoko i završi lagano.
Ovaj album je svakak dobar i svakome fanu ovakve muzike bih ga preporučio jer mislim da će im se svidjeti i da će Architectsi samo dobiti nove fanove. Sada željno isčakujemo novi album.

Recenzija: Tomislav Crnković

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *