Loading...

ARCH ENEMY – Khaos Legions (CD)

(Century Media, 2011)

8/10

Nakon što su prošle četiri godine od izdavanja „Rise of the Tyrant“ albuma Arch Enemy se vraćaju sa „Khaos Legions“. Bend čijeg se imena svaki ljubitelj metal glazbe sjeti čim se spomenu ženski vokali koje Angela Gossow odrađuje savršeno! Od „Khaos Legions“ se puno očekivalo i uspjeli su napraviti još jedan u nizu dobrih albuma.
Svakako su napravili korak naprijed! Makar se ovaj album možda neće svidjeti svima pošto nema toliko puno žestine kao na prošlim albumima, bliže su zvukom u nekim pjesmama bendovima poput Iron Mainden nego tipičnom zvuku na kakav su ljudi navikli.
Album počinje sa predobrim instrumentalom pri čijem kraju se čuje glas kako izgovara : “From the ashes of a corrupt and dying world, they rise like a phoenix, a Godless entity, they are the Khaos Legions” što vas savršeno uvodi u „Yesterday Is Dead Gone“ … pjesmu s lako prepoznatljivim Arch Enemy zvukom.
„No Gods, No Masters“ je stvar koja me najviše oduševila te mi je ostala u glavi dobrih par dana. Catchy pjesma koja je jednostavno rođena za live nastup gdje publika vrišti “I am who I am take it or leave it”.
„Vengeance Is Mine“ je najbolji primjer onoga što Arch Enemy imaju za ponuditi, dupla bas pedala spojena sa super zvukom gitara te glasom koji svi volimo, gdje se u četiri minute nalazite u svemu najboljem kod ovog benda te se možete prepustit uživanju.
Vokalno je Angela napravila najbolji posao do sada te je produkcija na zavidnom stupnju (možda čak i predobra za ukus nekih ljudi), da ne spominjem bubnjara koj me najviše iznenadio te odradio takav posao da zaslužuje svaku pohvalu.
Sve u svemu jedan vrlo kvalitetan album koji je mogao biti mnogo žešči ali definitvno zaslužuje slušanje!

Track List :

01. Khaos Overture (instrumental)

02. Yesterday Is Dead And Gone

03. Bloodstained Cross

04. Under Black Flags We March

05. No Gods, No Masters

06. City Of The Dead

07. Through The Eyes Of A Raven

08. Cruelty Without Beauty

09. We Are A Godless Entity (instrumental)

10. Cult Of Chaos

11. Thorns In My Flesh

12. Turn To Dust (instrumental)

13. Vengeance Is Mine

14. Secrets

15. The Zoo

16. Snow Bound (acoustic)

Recenzija: Dejan Plantak

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *