Loading...

AMARANTHE – The Nexus

Amaranthe-The-NexusIzdavač: Spinefarm Records / Universal Music
Datum izlaska: 22.03.2013
Ocjena: 9/10

THE NEXUS – toj je ime najnovijeg CD-a švedskog benda AMARANTHE.  Nakon debi albuma ”Amaranthe” koji je objavljen 2011, i nakon velike turneje sa HAMMERFALL bend je izdao novi uradak koji je objavljen 22. ožujka u Europi, a oboje – CD i live izvedbu novih pjesama fanovi su apsolutno prihvatili.

Na CD-u se nalazi 12 pjesama, a prva pjesma zove se ”Afterlife”. Pjesma traje 3:15 minuta i sila je do prve do zadnje minute. Električni intro i počeak sa snažnim muškim glasom daje vam osjećaj da ćete biti odvedeni na vrlo brzu vožnju.

Druga pjesma na albumu zove se ”Invincible” i počinje brzo ko što prva završava. Slušatelj nema priliku opustiti se i malo smiriti jer glazba je presnažna i brza. No i ovdje su AMARANTHE znali kako učiniti pjesmu savršenom i nimalo dosadnom, samo je treba poslušati.

Treća pjesma nosi ime kao i album; zove se ”The Nexus”. I baš kao i dvije prethodne pjesme ona je moćna, moćna i moćna. No pored svih žestokih gitarskih riffova i bubnjarskih dionica u njoj je i mješavina tri glasa (ženski glas, muški glas i vriskovi) koji se savršeno uklapa u snažne melodije. Pjevačica Elize Ryd zna kako predstaviti svoj glas – i cijelom albumu daje osobni dodir, ne pop ine rock, nego nešto što ćete naći samo kod AMARANTHE.

Snaga dolazi prva – to bi mogao biti slogan tijekom produciranja albuma no imamo barem jednu pjesmu  koja je romantičnija i sporija i to je pjesma broj 6 koja se zove ”Burn With Me”. Ono što počinje kao romantični duet završava kao melodična, romantična i žestoka bitka između troje pjevača.

Za probuditi sve sada je tu sljedeća pjesma, ”Mechanical Ilusion” koja je ujedno i jedna od najžešćih na THE NEXUS. Prepuna je snažnih riffova gitare, a muški glasovi su snažniji i siroviji nego u durgim pjesmama – u usporedbi sa čistim Elize-inim glasom.

Dvije pjesme za malo se smiriti, ali samo malo, jer su žestoke kao i prva pjesma na ovom albumu, a onda sa desetom imaju hit!

”Electroheart” zapne u uhu čim ju se čuje prvi put i ne znate kako je se riješiti! Žestoka sa mnogo melodija i različitim dionicama, sigurno će vam se svidjeti.

”Infinity” je lijepa jesma za kraj albuma no sa ”Electroheart” prije zvuči premirno i preopušteno, ali je dobra za zatvoriti ovaj stvarno dobar album!

Budući da rijetko čujem ovako dobar CD sa mnogo snage bez da se izgube melodije i sa tri pjevača, no ”Burn With Me” bila bi bolja kada bi bila malo melodičnija kao što bi i stvarno snažna poput ”Invincible” bolje pristajala zatvarnju albuma, dajem mu ocjenu 9/10.

Recenzija: Tamra Vodicka

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *