Loading...
Najave

RAMONES NIGHT – WARM UP PARTY ZA KONCERT MARKYJA RAMONEA VEČERAS U JABUCI

RAMONES NIGHT – WARM UP PARTY ZA KONCERT MARKYJA RAMONEA VEČERAS U JABUCI

RAMONES NIGHT U PETAK 2. PROSINCA U ZAGREBAČKOJ JABUCI POVODOM DOLASKA MARKY RAMONEA U ZAGREB I 40 GODINA ISLASKA PRVOG ALBUMA RAMONES

ramones-party

Ramonesi su osnovani u Queensu, New York, 1974. godine i smatraju se za prvi punk band na svijetu. Svoje prve koncerte održavaju u legendarnom njujorškom CBGB klubu gdje su sa Blondie, Dead Boys, The Dictators, Talking Heads, Patty Smith, Misfits,….. stvorili američku punk i new wave scenu. 23. travnja 1976. su Ramones objavili svoj prvi album koji slovi za jedan od najbitniji rock albuma i uzor je ne samo punk bendovima već i večini rock scene. Do 1996. kada se Ramones razilaze, su obajvili četrnaest studijskih albuma. Na žalost sva četiri originalna člana, Joe, Johnny, Dee Dee i Tommy, koji su snimili prva tri albuma, više nisu među nama. 2007. su Ramones uvedeni su u Long Island Music Hall of Fame. Povodom 40 godina Ramonesa objavljen je i obljetnički box set s raritetima ovog kultnog benda, a u Dancig Bear shopu, u Gundulićevoj 7, u Zagrebu je u tijeku akcija na sve Ramones albume.
Ove godine se navršava četrdeset godina od izlaska Ramones prvog albuma i tim povodom Marky Ramone obilježava taj događaj sa turenjom svojeg projekta Marky Ramone’s Blitzkrieg koji sviraju Ramones opus. Marky je došao u Ramones 1978. kada je Tommy napustio band, na albumu „Road To Ruin“ koji slovi za jedan od najboljih Ramones albuma. Marky Ramone je 2011. godine dobio Grammy nagradu za životno djelo. Marky Ramone’s Blitzkireg će po treći puta nastupit u Zagrebu, ovoga puta 9. prosinca u zagrebačkoj dvorani Pogon Jedinstvo za koji koncert ćemo na warm upu u Jabuci u petak 2. prosinca podijeliti čak 5 ulaznica, a ostali koji neće imati toliko sreće će moći kupiti ulaznice po akcijskoj, pretprodajnoj cijeni od 110 kn.

Party ćemo započet sa preslušavanjem prvog Ramones albuma, nastavit sa videom jednog od najboljih live albuma ikad „It’s Alive“ snimljenog 31. prosinca 1977. u Londonu, pa proći kroz diskografiju Ramonesa do posljednjeg albuma „Adios Amigos!“ nakon čega slijedi nagradna igra na kojoj ćemo podijeliti 5 ulaznica za koncert Marky Ramone’s Blitzkrieg 9. prosinca u zagrebačkoj dvorani Pogon Jedinstvo. U nagadnoj igri se može sudjelovati kupnjom pića na šanku kluba prilikom čega će se dobiti kupon za nagradnu igru. Izvlačenje oko 01 sat. Nakon Ramones bloka slijedi punk rock i new wave slušaona sa naglaskom na CBGB, New Yourk scenu, tj, Blondie, Talking Heads, Dead Boys, Misfits, Patti smith, Dead Kennedys, Television, The Damned, The Cramps, The Clash, Iggy Pop, Sex Pistols, The Stranglers, Buzzcocks,………., pa malo novije new wave i punk scene tj, NOFX, Rancid, Offspring, Green Day, Bad Rekigion, pa malo domaće new wave i punk rock scene tj. Termiti, Paraf, Pankrti, KUD Idijoti, Pekinška Patka, Idoli, Električni Orhgazam, Šarlo Akrobata,…., pa malo tipične jabučarske alternative tj: Pixies, Nick Cave, Placebo, Sisters Of Mercy, The Smiths, The Cure, Bauhaus, Joy Division, Interpol, Editors, Violent Femmes, Killing Joke, Simple Minds, Franz Ferdinand, Muse, Mando Diao, Arctic Monkeys,….

Party počinje u 23 sata, do ponoći je ulaz besplatan i happy hour na šanku, nakon ponoći upad 20 kn.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *