Loading...
Recenzije

QUEENSRŸCHE – CONDITION HÜMAN

QUEENSRŸCHE – CONDITION HÜMAN

queensrycheconditioncd

Datum izlaska: 02/10/2015
Izdavač: Century Media
Žanr: progressive/heavy metal
Ocjena: 5/5

Kada se nešto stvarno želi, u većini slučajeva uspjeh je zagarantiran. Ova rečenica bi se mogla povezati uz američki  heavy /progressive metal bend Queensrÿche“. Nakon brojnih albuma, uspona i padova, bend je čini se, ponovo našao recept kako se vratiti na stare staze i onom dobrom Queensrÿche zvuku. Njihov posljednji album Condition Hüman“ zvuči fantastično i svi fanovi te oni koji prate ovaj bend imaju razloge za zadovoljstvo.

Sam pjevač Todd La Torre ispričao je za Billboard.com kako objašnjava ovaj album: “Svaka pjesma pojedinačno nosi svoju priču ,koja se ne mora izravno odnositi i nadovezivati na sljedeću pjesmu. Međutim, svaka pjesma je sklad u većini, a govore o ljudskim iskustvima, smrtnosti i kako svatko od nas percipira svijet oko nas na temelju vlastitih opažanja i iskustava, te kakvo je ljudsko ponašanje.” Ne samo da su pjesme fantastične, već sve zvuči kao jedna nova stepenica za Queensrÿche“. Od zvuka, preko pjevanja i teksta, sve kao da je konačno došlo na svoje, a Todd je također odlično obavio svoj dio posla. Između ostalog i bubnjar Scott Rockenfield je rekao : ” Ovaj album je odličan i sada znamo što možemo učiniti zajedno. Znamo da imamo kemiju s Toddom i željeli smo bend povesti još jedan korak dalje. Stvarno smo istraživali sve što radimo i što nas zabavlja, i izvukli najbolje. Slušali smo prvi album sa La Torreom i  još smo išli  što dublje kako bi našli što više elemenata Queensrÿchea. “

Album sadrži 12 pjesama koje su pokazale Queensrÿche u pravom svijetlu. Neke koje bi izdvojila su: „Bulletproof“, „Toxic Remedy“, „Guardian“, „Eye9“ itd. Posebno mi se svidjela  „Bulletproof“ kao jedna laganica sa vrlo zaraznim refrenom koji odmah ulazi u uho.

Ovim albumom Queensrÿche može biti zadovoljan baš kao i fanovi, te ovo je za njih novo razdoblje pa svim topla preporuka da preslušaju album.

Popis pjesama:

 1. Arrow Of Time
 2. Guardian
 3. Hellfire
 4. Toxic Remedy
 5. Selfish Lives
 6. Eye9
 7. Bulletproof
 8. Hourglass
 9. Just Us
 10. All There Was
 11. The Aftermath
 12. Condition Human

Recenzija: Tamara Pevec

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.