Loading...
Izvještaji

PSIHOMODO POP – SVIRAJ STARE – Zagreb, Vintage Industrial Bar, 25.11.2016.

PSIHOMODO POP – SVIRAJ STARE – Zagreb, Vintage Industrial Bar, 25.11.2016.

U sklopu programa Sviraj Stare koji u zagrebački rock klub Vintage Industrial Bar donosi K.L.U.B. Dostava zvuka u petak, 25.11.2016., Psihomodo Pop su publiku zapalili s pjesmama sa svoja prva dva studijska albuma „Godina Zmaja“ i „Sexy magazin“ koji su uvelike definirali obrise Psihomodo Popa kakvog danas poznajemo.

pmp-vib04

Zagrebački punk rockeri, hrvatski Ramonesi, na binu Vintage Industrial Bara izašli su nešto prije 23 sata pred dupko pun klub koji je jedva dočekao čuti neke od najdražih uzdanica Psihomodo Popa na jednom od njihovih uvjerljivo najboljih nastupa zadnjih godina. Davor Gobac i njegova ekipa odmah su prionuli glazbi i publika je vrlo brzo pjevala „Kad sam imao 16“, „Nema nje (Zauvijek)“, „Kerosin Blues“, „Sve je propalo“, „Ona odlazi“ te entuzijastično skakala tijekom „Neba“ „Sexy Magazina“, „Pinokia“, „Fride“, „Ramone“…., a nije se moglo uočiti kako su Psihomodo Pop do svakog detalja razradili nastup jer je Gobac, nadahnuto kao i uvijek, vladao binom i mikrofon dok je zvuk koji je stvarao ostatak benda bio postojan, čvrst, nabrijan, ali i atmosferičan i izbrušen za posebnu prigodu prisjećanja prva dva albuma benda koji je unazad 32 godine postao jedan od stupova nositelja domaće punk rock glazbe.

pmp-vib02

Tako su Gobac i ekipa još jednom pokazali kako je rock energija pokretač pozitivne energije i garancija dobrog provoda, a publika koliko je spona s bendom čvrsta i postojana. Poneseni vibracijama i punk rock energijom pojedinci iz publike su se tijekom koncerta pridružili bendu na bini što je koncertu dalo posebnu notu punk spektakla po uzoru na neke od najupečatljivijih trenutaka iz karijere velikana Iggy & The Stooges, a još jednom bendu se na bini pridružila i mala Ramona, djevojčica koja nosi ime jedne od najpoznatijih bendovih pjesama koja je baš kao i publika pratila Psihomodo Pop pjevajući i skakučući tijekom cijelog koncerta.

pmp-vib26

U sat i pol vremena koliko je trajao koncert Psihomodo Pop su se još jednom potvrdili kao bend za opasno dobre provode. Publiku su nasmijali, rasplesali i raspjevali, a do kraja koncerta i publika i bend kupali su se u pozitivno prolivenom znoju. Gotovo da je nemoguće zamisliti da na punk rock koncertu i može biti drugačije, a još kad bend besprijekorno izvodi pjesme s albuma s kojima su krenuli na svoj glazbeni put ona posebna atmosfera pozitive i privrženosti nezaobilazna je. Baš kao što su Psihomodo Pop i danas nezaobilazan dio svakog dobrog srednjoškolskog tuluma.  Nastup je završio na bisu ponovoljenim izvođenjem „Fride“ (jer ipak je riječ o prva dva albuma pa se predviđena „Donna“ ipak nije našla na repertoaru) te za kraj „Letećeg odreda“ s kojim smo odletjeli do neke druge prigode za pravu punk rock veselicu s jednim od najdugovječnijih bendova na domaćoj rock sceni. Bože čuvaj Psihomodo Pop!

>>>>>>> FOTO GALERIJA <<<<<<<

Izvještaj: Vesna Marković
Foto: Ivana Sataić – ivana@venia-mag.net

COPYRIGHT © Sve fotografije u galeriji su zaštićene autorskim pravima. Ne smiju se preuzimati bez dozvole Venia Maga-a ili autora. Fotografije se ne smiju izmjenjivati ninakoji način, kao niti uklanjati ili mijenjati žig sa znakom Venia Maga-a/autora. Ukoliko se otkrije njihovo neovlašteno korištenje, biti će poduzete pravne mjere protiv kršitelja autorskog prava. Molimo sve koji primijete navedene nedozvoljene aktivnosti da obavijeste uredništvo portala Venia Mag. Hvala.

COPYRIGHT © All photographs in this gallery are under the copyright law. They cannot be copied or reproduced without permission given by Venia Mag or the author. It is not allowed to alter the photographs in any way, or removing the watermark sign of Venia Mag/author. Legal action will be taken if discovered any non-permitted usage or photography manipulation. We kindly ask to inform us about such misusage by sending an e-mail to Venia Mag Editor-In-Chief. Thank you.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *