Loading...
Novosti

PREMINUO ĐORĐE BALAŠEVIĆ

Đorđe Balašević, jedan od najvećih skladatelja s naših područja, preminuo je danas u 68. godini života u Kliničkom centru Vojvodina od komplikacija bolesti COVID-19.

Legendarni glazbenik je u bolnicu primljen u srijedu zbog teške upale pluća. Kako prenose srbijanski mediji, iako se činilo kako se Balašević oporavlja, stanje mu se tijekom jučerašnjeg dana naglo pogoršalo te je najprije stavljen na kisik, a kako je sve teže dolazio do zraka i gušio se, stavljen je i na respirator. Nažalost, podlegao je komplikacijama bolesti.

Đorđe Balašević se prije hospitalizacije desetak dana borio sa simptomima poput onih koje izaziva koronavirus, a prije tri dana je hitno primljen u Infektivnu kliniku Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu zbog obostrane upale pluća. Tijekom današnjeg poslijepodneva Balaševićevo zdravstveno stanje se dodatno pogoršalo zbog kroničnih zdravstvenih problema nakon srčanog udara koji je doživio 2019. godine kada su mu ugrađeni stentovi. Poduzete su sve mjere hitnog liječenja, skoro dva i pol sata su liječnici reanimacijom glazbenika pokušali vratiti u život, no Đorđe Balašević je preminuo nešto manje od tri mjeseca prije svog 68. rođendana.

Đorđe Balašević je rođen 11. svibnja 1953. godine u Novom Sadu. Glazbom se počeo baviti kada se nakon prekida studija zemljopisa pridružio grupi Žetva iz Novog Sada s kojom je snimo uspješan singl „U razdjeljak te ljubim“. Godine 1979. je osvojio prvo mjesto na Splitskom festivalu s pjesmom „Panonski mornar“. Sa skupinom “Rani mraz” izveo je dvije danas legendarne pjesme “Priča o Vasi Ladačkom” i “Život je more”, a 1982. godine je započeo e samostalnu pjevačku karijeru tijekom koje je objavio 12 studijskih albuma, sedam kompilacija i osvojio milijune srca diljem regije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.