Loading...
NajaveNovosti

PREDSTAVLJEN KOMPLETAN PROGRAM OVOGODIŠNJEG GRIČEVANJA

Tjedan dana do početka Gričevanja, druženjem u Ožujsko pubu otkriven je potpuni program ovog festivala inspiriranog starozagrebačkim legendama o vješticama, te su predstavljeni partneri i pokrovitelji.
1Prvi nam se obratio direktor Festivala Matko Matošić: “Gričevanje smo osmislili kao zabavni događaj koji će popularizirati naše kupole, koje sami, u potpunosti proizvodimo u Hrvatskoj, na mjestu s najljepšim pogledom na grad, platou Gradec. Prošle su nas godine potjerali na Tuškanac, i svidjelo nam se i tamo. Zato vam ove godine predstavljmo Gričevanje i gore i dolje!

Na Gričevanju ćete slušati koncerte zvijezda kao što su Pipsi, Let3 i Jinxi, koji će baš kod nas proslaviti 20. rođendan, samo nekoliko metara od Saloona gdje su održali svoj prvi koncert, a čut ćete i izbor najboljih mladih i indie bendova“, objasnio je Matošić.

3A da je Gričevanju stalo do glazbenog pomlatka, pokazuje i novi Demonique, natječaj za demo bendove. Najbolji bend, prema izboru programskog tima, svirat će na zatvaranju Gričevanja prije koncerta Pips, Chips & Videoclipsa. Natječaj počinje danas i traje do ponoći 19.5. Više detalja može se naći na Facebook stranici Gričevanja.

Dok će na Tuškancu prašiti gitare, elektronski program Strujanje koji osnažuje Jägermeister, na dane otvaranja i zatvaranja Festivala na platou Gradec će ugostiti DJ kolektive CFSN i Whateverest, a kasnije ih preseliti u klub Kino Grič.

Osim glazbenog programa, na Gričevanju vas očekuje još puno toga. Tako će se u nedjelju 25.5., na platou Gradec i duž Strossmayerovog šetališta održati Bazaar, najveći i najvažniji urbani market u Zagrebu i platforma za umjetnike, dizajnere i druge kreativce.
U suradnji s Malim placom na tavanu ponuda će se proširiti na domaće tjestenine, sireve, egzotične goji bobice iz Istre, mlijeko, kravlje i magareće, domaće paprenjake, prirodne sokove, organsku sol i papar, maslinovo ulje, ocat od bazge, sirovi kakao te gotovu ukusnu hrana domaćih kuhara. Prijave za sudjelovanje primaju se do 20.5.

2Vezu Gričevanja i glavnog partnera Ožujskog piva objasnila je voditeljica Korporativnih komunikacija Zagrebačke pivovare Tina Puhalo Grladinović: “Izuzetno mi je drago što se Ožujsko pivo ove godine pridružuje Gričevanju i to u ulozi glavnog partnera. Posebno me veseli ova zajednička suradnja jer Ožujsko pivo, kao pokrovitelj svih kvalitetnih urbanih glazbenih događanja, ima priliku osvježavati sve posjetitelje ovog zagrebačkog glazbenog festivala. Osim toga, Žuja je zajedno s Gričevanjem obukla Uspinjaču i osigurala besplatnu vožnju svim danima Gričevanja od 17 do 22 sata za sve posjetitelje festivala.

U 12 festivalskih dana, od 20. do 31. svibnja na platoima Gradec i Tuškanac, na open air pozornicama i pod kupolama će se izredati Jinxi, Igut, Benchwarmers, ESC Life, Tobogan, Lovely Quinces, Irena Žilić, Repetitor, Punčke, Muscle Tribe of Danger and Excellence, Johnatan, Diskodelija, Let3, Moraines i Pips, Chips & Videoclips.

Na vožnju Uspinjačom građane je pozvao i glasnogovornik ZET-a Tomislav Jurić – ako ne zbog vožnje, onda zbog dobrog programa koji čeka gore.

Gričevanje se održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba. U ime Gradonačelnika iz Ureda za kulturu Petar Latinčić izrazio je zadovoljstvo što će se na Gričevanju proslaviti 920. rođendan Zagreba 31. svibnja.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *