Loading...
Izvještaji

PENTAGRAM, Mother’s Cake, 6.10.2016. Vintage Industrial Bar

PENTAGRAM – Doom u Vintage Industrial Baru

Došao je napokon i taj četvrtak za koji je najavljen legendarni Pentagram u Vintage Industrial Baru.

pentagram_vib_2016

Nakon Saint Vitusa, napokon su u goste došle još jedne doom legende. Mirno sam ušetao u dvorište Vintagea, pogledao parkirani tour bus te shvatio da je ispred Bobby koji je praktički na podu i druži se s ljudima. Već tad mi je bilo jasno kakva me „domaća“ atmosfera očekuje. Početak koncerta je bio najavljen u 21:15 i satnice su se svi držali.
Na Mother’s Cakeu se nije okupio velik broj ljudi. Bend kaže da svira psihodelični progresivni space rock. Imali su odličnu energiju i bili su super raspoloženi unatoč slabijem odazivu. Na turneji s Pentagramom promoviraju prošlogodišnji album Love The Faith, a publika je njihov energični nastup jako dobro prihvatila.

Točno u 22:15 Pentagram uz gusti dim otvara koncert sa Death Row nakon koje su odmah nanizali hitove poput All Your Sins i Sign Of The Wolf. U odnosu na nastup na Metaldaysu prije 3 godine, u bend se vratio gitarist Victor Griffin koji je svirao s Pentagramom u najboljim trenucima i bio uvijek vizualno upečatljiv, pogotovo u 80-ima sa šminkom. Iako mi je taj koncert u jako dobrom sjećanju zbog simpatične atmosfere u šumi, Pentagram je odradio puno bolju svirku noćas u Vintageu. Bend je upravo izdao odličan album Curious Volume preko Peaceville Recordsa koji promoviraju na turneji te se vidi da su trenutno u jako dobroj formi. Unatoč promociji novog albuma, najviše su svirali stare hitove koje je publika odobravala tijekom cijelog nastupa, a razlog tome je možda prvo njihovo gostovanje u Hrvatskoj. Riječ je, naravno, o hitovima poput Relentless, Forever My Queen, 20 Buck Spin, Broken Vows te laganom Last Days Here po kojoj je nazvan dokumentarac o Bobbyju. S novog albuma su odabrali naslovnu, Curious Volume i Dead Bury Dead. Bobbyjev ples i imidž koji se sastoji od šarene košulje, cipela na petu i kožnog prsluka vraćaju publiku u 70-e godine. Čovjek i dalje ima snage iako je u 62. godini života, a svi znamo kako se ponašao tijekom karijere.

Sam koncert je možda trajao nešto kraće od očekivanog. Mislim da su čak skratili setlistu u odnosu na druge koncerte na turneji, ali dali su sve od sebe na pozornici, a i nakon svirke družeći se s fanovima.
Mislim da su svi prisutni ostali oduševljeni ovim koncertom i nadamo se da će navratiti još neko ovakvo legendarno ime u Vintage uskoro.

Izvještaj: Mihovil Konečni

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *