Loading...
Novosti

OVERKILL U SVIBNJU IZDAJU „LIVE IN OVERHAUSEN“

Legendarni američki thrasheri OVERKILL izdaju „Live In Overhausen“ 18. svibnja putem diskografske kuće Nuclear Blast.

Kao proslava djelovanja ove glazbene skupine, „Live In Overhausen“ obilježava ne jednu, već dvije obljetnice albuma. Obožavatelji su se 16. travnja 2016. okupili u dvorani Turbinenhalle 2 u Oberhausenu u Njemačkoj za 25. obljetnicu albuma „Horrorscope“ i 30. obljetnicu prvijenca grupe, albuma „Feel The Fire“.

Pjevač OVERKILLA Bobby „Blitz“ Ellsworth je komentirao: „Od pozornice do vaših očiju i ušiju! „Live in Overhausen“, koji slavi „Feel The Fire“ i „Horrorscope“, uobličen je kao snimka koncerta u Njemačkoj iz 2016. Predstavlja rijedak pogled u trajanju od dva sata na zbivanja u protekla tri desetljeća u jednom od svjetskih vrela metal glazbe. Drž’te se čvrsto, djeco: bit će ovo luda vožnja!“

OVERKILL su također objavili prvi videozapis s ovog povijesnog nastupa. Pogledajte snimku koncertne izvedbe pjesme „Hammerhead“ ovdje.

„Live In Overhausen“ bit će dostupan u nekoliko formata:

* 2 CD-a + Blu-ray Digipak
* 2 CD-a + DVD Digipak
* LP (limitirano izdanje Splatter, Green, Black)
* Feel The Fire (Uživo iz Overhausena)
* Horrorscope (Uživo iz Overhausena)
* Izdanje za narudžbe na daljinu (tzv. mail order)

Popis pjesama s „Live In Overhausen“:

 1. Coma
 2. Infectious
 3. Blood Money
 4. Thanx For Nothin’
 5. Bare Bones
 6. Horrorscope
 7. New Machine
 8. Frankenstein
 9. Live Young Die Free
 10. Nice Day – for a Funeral
 11. Soulitude
 12. Raise The Dead
 13. Rotten To The Core
 14. There’s No Tomorrow
 15.  Second Son
 16. Hammerhead
 17. Feel The Fire
 18. Blood And Iron
 19. Kill at Command
 20. Overkill
 21. Fuck You

OVERKILL je za koncert u Oberhausenu angažirao zamjenskog bubnjara – vlastitog audioinženjera Eddyja Garciu, člana teksaške skupine PISSING RAZORS – jer je njihov tadašnji bubnjar Ron Lipnicki bio primoran propustiti nastup zbog nepoznatih obiteljskih razloga.

OVERKILL je lani objavio da će im se kao novi član postave priključiti bubnjar Jason Bittner (SHADOWS FALL, FLOTSAM AND JETSAM).

OVERKILL su se nedavno vratili u studio kako bi nastavili rad na demosnimkama za nadolazeći album. Slijedom objave na njihovoj stranici na Facebooku može se zaključiti da su najmanje četiri pjesme u različitim stupnjevima dorade u ovom trenutku, uz nove koje su na putu.

Ellsworth je za australsku radiostanicu 3D Radio govorio o procesu pisanja pjesama i snimanju: „Pa, za nas, koji smo iz stare škole, do određene mjere, mora biti fizičke naravi. Pod ovime mislim na stajanje u prostoriji s ostalima, dijeljenje pizze, ispijanje piva, znojenje, imanje dobrih ideja, ponekad, ili nešto češće razmišljanja poput „Oh moj bože! To je bilo grozno.“ Od ovoga prelazimo dalje na ono što nam nudi suvremeno doba, a to su računalni program Pro Tools i razmjena datoteka mrežnim putem, s obzirom na to da se danas trenutne ideje mogu dijeliti od kuće. U pravilu, koristimo se kombinacijom starog pristupa „hajdemo to izmusti i podesiti gitare“ i suvremenog „hajdemo sjesti za računalo i razmijeniti svoje ideje“. Oba načina nam odgovaraju. Dakle, vodi nas spoj starog i novog.“

Ellsworth je također izjavio da se OVERKILL „prilagodio“ novim tehnikama pisanja i snimanja. „No,“ dodao je, „nikada nismo napustili prostor u studiju za probe. On je za nas neophodan. Mislim da nas povezuje s početcima. Usto, smatram da snažan osjećaj skromnosti proizlazi iz izjave „Da, to je vrijedilo i onda.“ Do određene mjere, ako razmišljate o ovoj vrsti glazbe – metalu općenito, agresivi – osobnog sam viđenja sam da se mora predstaviti kao skupina, ili pojmiti kao skupina, za razliku od pojedinaca koji samo nabace ideje. Kombinacija nam zaista dobro odgovara i mislim da nas drži prizemljenima.“

Najnoviji album grupe OVERKILL, „The Grinding Wheel“, izdala je 17. veljače diskografska kuća Nuclear Blast. Album je producirao OVERKILL, dok je za miks zaslužan Andy Sneap (MEGADETH, EXODUS, ACCEPT). Za vizualnu prezentaciju ponovno je zaslužan Travis Smith (NEVERMORE, OPETH, SOILWORK, DEATH).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *