Loading...
Izvještaji

OVERKILL, SANCTUARY, METHEDRAS & SUBORNED @ TVORNICA 11.03.2015.

OVERKILL, SANCTUARY, METHEDRAS & SUBORNED @ TVORNICA 11.03.2015.

Srijeda, metal, Tvornica = pun pogodak! Zagreb je jučer ugostio metal legende Overkill i Sanctuary, te support bendove Methedras i Suborned.

Suborned

Užarena metal večer tekla je po planu, pa je tako švicarski mladi thrash metal bend Suborned otvorio večer točno u 19:30. Bend predvodi žena na vokalu, zgodna plavuša privukla je pažnju muškog dijela publike. Dvorana je bila slabo popunjena, moglo se zbrojati 100-tinjak ljudi. Suborned je odsvirao svoj set od pola sata i mogu reći da su bili odlični. Pjevačica Lucie ima odličan vokal, gitaristi su jako talentirani, predviđam da bi ovaj bend mogao napraviti dosta u thrash metal svijetu.

Methedras-3

Nakon žestokog zagrijavanja došao je red na drugu predgrupu Methedras. Talijani iz Monze sviraju kombinaciju thrash i death metala gdje ipak više prevladava žešći death metal koji mi nije zvučao ugodno. Ljubitelji ovakve kombinacije ugodno su popunili dvoranu, brojka se lagano popela na 300. Pomalo monoton koncert dao nam je vremena da se odmorimo i pripremimo za show prvog headlinera Sanctuary.

Sanctuary-5

Nakon malo duže pauze došao je red na Sanctuary. Na samom startu moglo se osjetiti da Warrel ipak ne može visoko pjevati kao u ranim danima, pa su izostavili pjesmu ‘‘Battle Angels”. Ozvučenje nije bilo na najvišoj razini, pa je i to utjecalo na moj loši dojam koncerta. Ipak pohvale na odličnim izvedbama ”Arise & Purify”, ”Frozen”, ”Let The Serpent Follow Me” i kultnim ”Mirror Black” i ‘‘Future Tense”. Najbolji od svih je definitivno gitarist Lenny koji vlada pozornicom i očarava svojim gitarističkim umijećem.

Overkill-7

I napokon je došlo vrijeme da zagrebačka publika po prvi put uživa u vrhunskom thrash metal spektaklu Overkilla! Za razliku od Warrela Blitzu godine nisu škodile. Unatoč zdravstvenim problemima u prošlosti Blitz svaki koncert odrađuje 100% i ne vide se nikakvi negativni znakovi na njegovom vokalu. Velike pohvale na izvedbi starih stvari, ali i novih kao npr. ”Electric Rattlesnake”. Ovo je definitivno bio koncert kakvog glavni headliner zaslužuje. Odlična publika i odličan bend. Puno energičniji, angažiraniji i fokusiraniji koncert od Sanctuarya. Setlista savršena. Posebno bih pohvalio odličan bis uz pjesme ”Bitter Pill”, ”Elimination” i uvijek mega klasik ”Fuck You”. Overkill je jedan od rijetkih thrash metal bendova koji može pripremiti ovako sjajan koncert u kojem se i dalje osjeti žar ’80-tih. Ovakakv koncert zaslužuje punu Tvornicu, ali svakako sinoćnji odaziv je bio i više nego korektan.

Setlista:

Armorist
Hammerhead
Electric Rattlesnake
Powersurge
In Union We Stand
Rotten to the Core
Bring Me the Night
End of the Line
Necroshine
Horrorscope
Hello From the Gutter
Overkill
Ironbound

Bis:
Bitter Pill
Elimination
Fuck You

>>>>>> FOTO GALERIJA <<<<<<

Izvještaj i foto: Zlatko Vlašić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *