Loading...
NajaveNovosti

OVE SMO JESENI SVI NA GORNJEM GRADU

OVE SMO JESENI SVI NA GORNJEM GRADU

Ove jeseni svoje programe pod zajedničkom inicijativom ‘Na Gornjem gradu’ ujedinit će festivali tradicionalno vezni za Gornji grad – Gričevanje, Device_art, Space Festival i gornjogradska Galerija Klovićevi dvori. Tako povezani i osnaženi, zajednički će od 24. rujna do 4. listopada oživjeti zagrebački Gornji grad kombinacijom koncerata i partyja, robotičkih performansa, izložbi i DIY radionica za djecu i odrasle.

Na Gornjem gradu_vizual

Gričevanje je najveći besplatni festival urbane glazbe i kulture u Zagrebu. Koncertima na otvorenom od 2011. godine predstavlja relevantna imena regionalne glazbene scene, kao i mlade glazbene nade u usponu. Ove godine u novom terminu, održavat će se veće i jače, i gore i dolje, tijekom 11 dana na čak 3 lokacije. Prvi u nizu headlinera 5. Gričevanja je splitski TBF.

Device_art međunarodni je trijenalni festival robotike, gadgeta i naprava koji je od prvog izdanja 2004. godine postao jedna od vodećih manifestacija koja spaja umjetnost i tehnologiju. Kao dio nove inicijative Na Gornjem gradu, peto festivalsko izdanje Device_art 5.015 oživjet će zagrebačke gornjogradske ulice uzbudljivim robotičkim performansima, DIY radionicama i zvučnim device art instalacijama te putem međunarodne izložbe predstaviti renomirane kanadske i regionalne umjetnike poput Catherine Bechard i Sabin Hudon (CA), Myriam Bleau (CA), Maxime Damecour (CA), Vitra Drinkovića (HR), Billa Vorna i Louise-Philippea Demersa (CA), Saše Spačal (SI) i mnogih drugih.

Ovogodišnja tema Space Festivala, glazbenog festivala u kuli Lotršćak je punk.

Galerija Klovićevi dvori, osim izložaka Device_art-a, retrospektivom će ove jeseni predstaviti opus Edite Schubert, obilježen istraživanjima različitih umjetničkih medija, koja su redovito rezultirala otkrićima posve originalnih tehnologija izvedbe radova i invencijama novog umjetničkog jezika. Osim toga, izložbom #StreetArt, Inovacija u srcu pokreta i trima interaktivnim radionicama, pridružit će se festivalu Rendez-vous. Festival Francuske u Hrvatskoj. Izložba koja nudi povijesni pregled ulične umjetnosti od njezinog začetka, predstavit će umjetnike svjetskog renomea kao što su Isaac Cordal, Kolektiv Truly, Zeus, Slinkashu, Ron English, Shephard Fairey i JR.

Na Gornjem gradu zajednički je projekt udruge Gričevanje, udruge Kontejner | biro suvremene umjetničke prakse, tvrtke Kupole – bolje od šatora i Galerije Klovićevi dvori.

Na Gornjem gradu podržavaju Turistička zajednica Grada Zagreba i Odjel za turizam Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo.

Sav program Na Gornjem gradu je besplatan.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *