ORPHANED LAND I NOBELOVA NAGRADA ZA MIR 2013.

Interentom je nedavno počela kružiti zanimljiva peticija. Pokrenuo ju je Roi Ben-Yehuda, izrelski pisac, novinar i veliki fan Orphaned Landa, kako bi bend ušao u izbor za dobitnika Nobelove nagrade za mir.
Orphaned Land je davno prešao okvire pionira metala na bliskoistočnom prostoru – postali su medij koji je glazbom ujedinio obožavatelje metal glazbe bez obzira na religiju kojoj pripadaju. Slušaju ih Alžirci, Egipćani, Libanonci, Jordanci, Izraelci, Sirijci… I dok političari, diplomati i mirotvorci neuspješno smiruju napetu situaciju na Bliskom Istoku, ovom je izraelskom bendu to pošlo za rukom.
Iranski rock časopis Divan je napravio specijal na osam stranica posvećen OL-u.
Bend je 2010. dobio mirovnu nagradu od Istanbulskog trgovačkog sveučilišta za uspjehe u pomirivanju muslimana i židova na Bliskom Istoku.
Tijekom turske turneje u veljači 2012. bend je dobio Nagradu prijateljstva i mira od dr. Hüseyina Tuğcua, službenog savjetnika premijera Erdoğana. Za vrijeme iste te turneje bend je donirao sav prihod od istambulskog koncerta žrtvama razornog potresa u Vanu. U rujnu 2012. dobili su još jednu nagradu za mir od Bülenta Tanika, načelnika općine Çanakaya u Ankari.

Orphaned Land i inače surađuje s brojnim umjetnicima iz regije među kojima su: Zen Two, jordanski umjetnik koji je osmislio cover albuma Nevereding way of OrwarriOR te Johanna Fakhry, libanonska trbušna plesačica koja im se pridružila na prošlogodišnjem Hellfestu.

I još jednom je važno napomenuti da se sve to događa u trenutku kada su odnosi između Izraela i muslimanskog svijeta na najnižim granama.

Peticiju možete potipsati ovdje.

Snimka s Hellfesta: http://www.youtube.com/watch?v=lIefSVxvdns

Add a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

*

U skladu s propisima EU koristimo kolačiće (cookies). / We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website.
Ok