Loading...
NajaveNovosti

NOVI SPOT TAMARA OBROVAC QUARTETA UOČI KONCERTA U MSU, 4.12. U ZAGREBU

NOVI SPOT TAMARA OBROVAC QUARTETA UOČI KONCERTA U MSU, 4.12. U ZAGREBU plakat za MSU - Tamara Obrovac quartet
Krave i jazz u novom spotu Tamara Obrovac Quarteta? Sve je moguće ako se radi o novom spotu Tamare Obrovac i njene aktualne jazz momčadi za pjesmu „Cansoneita“. Duhovit video sniman je ove godine u Istri – bez puno filozofije, ali s puno domaćih životinja i dobre volje, a premijerno je prikazan 23. studenoga u emisiji Dobro jutro Kultura.
Pjesma se nalazi na albumu “Ulika revival”, objavljenog za švicarsku izdavačku kuću „Unit records“, a Tamara Obrovac quartet službeno će ga promovirati pred zagrebačkom publikom 4. prosinca u MSU s početkom u 20 sati čime započinju svoju europsku turneju.

Bitna napomena je da za potrebe snimanja ovoga spota nije ozlijeđena ili mučena niti jedna krava ili koja druga životinja. Sve je rađeno u strogoj tišini da ih se ne uznemiri, a kako to izgleda u interpretaciji Tamare Obrovac quartet možete pogledati na linku:

Uz Tamaru Obrovac veselu i razigranu četvorku spota čine Matija Dedić na klaviru, Žiga Golob na kontrabasu i Krunoslav Levačić na bubnjevima pod redateljskom palicom Don Boba.
Album «Ulika revival» sadrži reinterpretacije Tamarinih skladbi sa CD-a «Ulika» iz 1998. godine, posvećenog njenoj baki Uliki, na kojem je po prvi puta bio predstavljen Tamarin novi način razmišljanja i komponiranja u kojem se spaja mnogozvučje istarske glazbe i dijalekta s univerzalnim jazz izričajem.
Quartet je, osim u Hrvatskoj i regiji, već održao i niz izvrsno prihvaćenih koncerata na značajnim međunarodnim festivalima (npr. Lüneburger Jazz Nights, JazzAhead Bremen, Düsseldorfer Jazz Rally, Jazz au Chellah Maroko), a u vrlo kratkom roku od datuma izdanja, CD je dobio izvrsne kritike na mnogim internacionalnim i domaćim jazz medijima.

Službena koncertna promocija započinje upravo zagrebačkim koncertom 4. prosinca u Muzeju suvremene umjetnosti, u dvorani Gorgona, a nastavlja se koncertima u Beču i Ljubljani te nastupima na festivalima u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj tijekom 2015.

Za koncert u MSU u prodaji je još samo stotinjak ulaznica, a možete ih kupiti online na www.entrio.hr, na blagajni MSU-a ( osim ponedjeljkom) ili putem svih prodajnih mjesta sustava Entrio. Ukoliko ostane ulaznica moći će se kupiti i na dan koncerta po cijeni od 100 kuna.

Oni koji su bar jednom bili na Tamarinom koncertu znaju što mogu očekivati; vrhunsko muziciranje, bezrezervnu energiju, duhovitost i neomeđenu improvizaciju Tamare i njenih vrhunskih glazbenika. Uz koncert, Aquarius records organizira i promotivnu prodaju CD-a, a Tamara i glazbenici će po koncertu biti dostupni za druženje i potpisivanje CD-a, uz ukusne zalogaje istarskog sira i vina Agrolagune Poreč.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *