Loading...
Novosti

NOVI CD URBAN & 4 ‘MAMUT’ U PRODAJI

NOVI CD URBAN & 4 ‘MAMUT’ U PRODAJI
mamut

1. kada se voda povuče
2. dva metra (balada o vojniku)
3. ribe
4. malo je
5. pasolini
6. priđi mi bliže
7. venecija. tone. / venezia. sprofonda.
8. leteći holandez
9. sutra ćemo pričati
10. intro luka mf102
11. gluposti u dvoje

Nakon digitalne objave prošlog petka, stigao je i dugoočekivani CD „Mamut“, peti studijski album Urbana & Četvorke s 11 novih pjesama. Nakon što je sredinom lipnja u radijskom eteru predstavljena “Sutra ćemo pričati”, prošli tjedan izašao je novi singl “Priđi mi bliže”, koji su fanovi već ‘prigrlili’ sudeći po odličnim komentarima. Od proročanske i apokaliptične uvodne “Kada se voda povuče” do ljubavne “Gluposti u dvoje” – na kraju, smjestio se cijeli univerzum tema, inspiracija Brechtom u pjesmi “Dva metra”, Pasolinijem u istoimenoj pjesmi, Letećim Holandezom, Venecijom,… Damir Urban još jednom se potvrđuje kao vrhunski autor i vokal, koji ne podilazi, već sa Marcom Bradaschiom, Sandijem Bratonjom, Sašom Markovskim i Lukom Tomanom nalazi način da evoluira, iznenađuje, da li temama koje promišlja i onda glazbeno uobličava, igranjem s analognim zvukom, snimanjem u improviziranom studiju ili vlastitoj sobi.
Autor svih tekstova je Urban, glazbu pet pjesama supotpisuje s Lukom Tomanom, jednu sa Sandijem Bratonjom, a Toman je i autor instrumentalne “Intro Luka mf102”. Produkciju i aranžmane svih pjesama potpisuju Urban & 4, uz Filipa Vidovića kao koproducenta cijelog albuma te koaranžera dviju pjesama. Međunarodno nagrađivani illustrator i slikar Tomislav Torjanac autor je slika koje izvrsno nadopunjuju glazbu i ujedno je zaslužan za grafičko oblikovanje ovitka. Na pjesmi “Priđi mi bliže” gostuju djeca iz riječke Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova, a na pojedinima pjesmama i prijatelji Urbana & 4.
Novi album stiže dvije i pol godine od hvaljenog EP-ja “Kundera” (2012., Aquarius Records), koji je Urbanu & 4 donio dva Porina, za najbolji rock album i najbolju izvedbu grupe s vokalom. Ovaj tjedan najavljeno je i da će Urban & 4 21. veljače u Maloj dvorani Doma sportova održati jedan od koncerata karijere, prvi solo nastup u toj zagrebačkoj dvorani. U hrvatska kina stigao je film “Dječaci iz Ulice Marxa i Engelsa”, crnogorski kanditat za Oscara redatelja Nikole Vukčevića, u kojem je Damir Urban odigrao manju ulogu, a snimio je i najavnu pjesmu/videospot filma – “Ne brini”.
Prve reakcije na nove pjesme su odlične, Riječani godinu zatvaraju brojnim novitetima, a čini se da najbolje tek dolazi. Zasad, stigao je “Mamut”! Potražite ga u Aquarius Music Shopovima u Zagrebu – Varšavska 13, Branimir centar / Kneza Branimira 29, Maksimirska 16 – online na Cedeterija.com, digitalnim servisima i glazbenim prodavaonicama diljem Hrvatske.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *