Loading...
Novosti

NOVI ALBUM IRON MAIDENA IZLAZI 4. RUJNA!

NOVI ALBUM IRON MAIDENA IZLAZI 4. RUJNA!

Željno iščekivani novi studijski album IRON MAIDENa zove se The Book Of Souls, a bit će objavljen u različitim formatima 4. rujna ove godine za Parlophone Records. Novo je izdanje snimljeno prošle godine u Parizu s njihovim dugogodišnjim producentom Kevinom Cavemanom Shirleyem, a završni su detalji dotjerani ranije ove godine. Međutim, tada je bend odlučio odgoditi izlazak albuma kako bi Bruce Dickinson, koji je nedavno dobio liječničke nalaze te je potvrđeno da tumora više nema, imao vremena za oporavak kako bi se mogao pridružiti pripremama za objavljivanje albuma.

iron_maiden_book_of_souls

Autor naslovnice je Mark Wilkinson s kojim je bend surađivao i na prethodinim izdanjima. A moramo naglasiti da se radi o prvom dvostrukom studijskom izdanju ovog benda. Album sadrži 11 pjesama i traje sveukupno 92 minute. Basist i osnivač benda, Steve Harris, potpisuje 7 pjesama – 6 sa gitaristima i jednu samostalnu. Ovo je prvi put od Powerslavea da se na albumu nalaze i dvije stvari čiji je autor Bruce Dickinson. Jedna od njih je i najduža koju su Maideni ikada snimili. Preostale su dvije pjesme nastale u suradnji Dickinsona i Smitha.

Steve: “Ovome smo albumu pristupili na drugačiji način. Dosta je pjesama zapravo napisano dok smo bili u studiju te smo ih uvježbavali i snimali odmah, još dok su svježe, pa mislim da se to osjeti u njima, skoro pa se čine kao live izvedbe. Jako se ponosim [albumom] The Book Of Souls, svi smo ponosni, i jedva čekamo da ga naši fanovi preslušaju, a pogotovo da sljedeće godine s njim krenemo na turneju!

Bruce: “Stvarno smo uzbuđeni oko [albuma] The Book Of Souls i izvrsno smo se proveli snimajući ga. Na albumu smo počeli raditi krajem ljeta 2014. godine i snimili ga u Guillame Tell Studiosu u Parizu, gdje smo snimili i Brave New World 2010. godine, tako da nas za taj studio vežu posebne uspomene. Oduševilo nas je što još uvijek drži na životu tu čarobnu vibru. Zato smo se odmah osjećali kao kod kuće, a ideje su samo navirale. I kad je došlo vrijeme kraju, složili smo se da je svaka pjesma neraskidiv dio cijelog opusa i ako je potrebno napraviti dvostruki album, onda neka tako i bude!

Popis pjesama je sljedeći:

Disc 1
1. If Eternity Should Fail (Dickinson) 8:28
2. Speed Of Light (Smith/ Dickinson) 5:01
3. The Great Unknown (Smith/ Harris) 6:37
4. The Red And The Black (Harris) 13:33
5. When The River Runs Deep (Smith/ Harris) 5:52
6. The Book Of Souls (Gers/ Harris) 10:27

Disc 2
7. Death Or Glory (Smith/ Dickinson) 5:13
8. Shadows Of The Valley (Gers/ Harris) 7:32
9. Tears Of A Clown (Smith/ Harris) 4:59
10. The Man Of Sorrows (Murray/ Harris) 6:28
11. Empire Of The Clouds (Dickinson) 18:01

Zbog bolesti s kojom se Bruce borio, bend je morao odgoditi planove za turneju, ali obećavaju da kreću na put početkom sljedeće godine, čim se Bruce u potpunosti fizički oporavi kako bi bio spreman za naporne koncerte Iron Maidena.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *