Loading...
Novosti

NOVI ALBUM AMADEUS AWADA, DEATH IS JUST A FEELING, IZLAZI 20. KOLOVOZA

NOVI ALBUM AMADEUS AWADA, DEATH IS JUST A FEELING, IZLAZI 20. KOLOVOZA

amadeus awad

Amadeus Awad je libanonski multi-instrumentalist i frontmen progressive metal banda istog imena. Amadeusa na zapadu zovu Arjenom Lucassenom Bliskog Istoka. Nema puno informacija o njemu iako je već radio na mnogo projekata, ali bi s novim albumom trebao postati popularniji na zapadu zbog suradnika koje je uspio okupiti.

Novi album se zove Death Is Just A Feeling i na njemu gostuju Anneke Van Giersbergen (The Gathering, Ayreon, The Gentle Storm), Arjen Lucassen (Ayreon, The Gentle Storm, Star One, Guilt Machine, Stream of Passion), Elia Monsef (Ostura, Amadeus Awad), Marco Minnemann (Joe Satriani, Steven Wilson, The Aristocrats) i  Jimmy Keegan (Spocks Beard, John Waite, Santana).

Album izlazi 20. kolovoza za Melodic Revolution Records. Kao i s prijašnjim albumima, Death Is Just A Feeling je konceptualni album. Sadrži šest pjesama u trajanju od 47 minuta, s tim da je jedna od njih instrumentalna.

Amadeus je o albumu rekao: „Ovaj album je rezultat mojih osobnih iskustava sa smrću, nošenja s tragičnim gubitkom voljenih (otac, brat i najbolji prijatelj), kao i s mojim pokušajem samoubojstva o kojem sam razmišljao više puta u jednom periodu mog života“.

Za novi opus, Amadeus je izabrao neka od najboljih imena u poslu za suradnju i kaže: „Svaki od likova na albumu predstavlja dio mene i htio sam da budem reprezentiram od strane najboljih osobnosti u progressive rock/metal svijetu. To što sam uspio raditi sa svojim uzorima je velika čast“.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *