Loading...
Novosti

‘NOVEMBER PAIN’ MATTA SORUMA

Nekadašnji bubnjar grupe Dream Theater, Mike Portnoy, i nekadašnji bubnjar Guns N’ Rosesa, Matt Sorum, imali su zanimljivu Twitter konverzaciju o hit pjesmi ”November Rain”  koju su Guns N’ Roses objavili 1991. godine.

Prog-metal glazbenik želio je znati zašto se isto ”popunjavanje” ponavalja toliko puta u pjesmi koja traje devet minuta. No Sorum je objasnio kako su on i GN’R frontamn Axl Rose odlučili o aranžmanu.

Portnoy je poručio preko Twittera: ”November Rain je svevremenska klasik pjesma…. ali zašto je pobogu Matt Sorum odsvirao istu stvar na svaka četiri udarca? 23 puta, da budem precizan?”

Kasnije je Sorum odgovorio: ”To je bila Axlova ideja kao glazbena faza koju je nosio kroz trilogiju, ‘Don’t Cry’ i ‘Estranged’. Ti albumi, ‘Use Your Illusion I i II” prodani su zajedno u 20 milijuna kopija. Zapamtite djeco, bubnjanje nije samo o iluzornim udarcima i prštećim cimbalima. Pitajte Charliea Wattsa, Ringa i Phila Rudda”.

Portnoy je zatim rekao: ”Slažem se! Ringo  je jedan od mojih najvećih heroja. Nepoštovanje nije bilo namjera, brate, samo sam observirao tu pjesmu. Mir!”

”November Rain” je od čitatelja Kerranga izabrana za najbolju rock pjesmu. Slashov gitaristički solo izglasan je na šesto mjesto  u Guitar World, a spot je osvojio nagradu za kinematografiju na MTV Video Awards.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *