Loading...
Novosti

NOVA POZORNICA NA SZIGET FESTIVALU: SZIGET CIRKUS

recirquel_550Dame i gospodo! Ove godine će potpuno nova i čudesna pozornica obogatiti već raznovrsni program Sziget festivala. Sziget Cirkus ugostiti će produkciju “novi cirkus”, koja oduzima dah, i impresivne predstave mladih mađarskih akrobata. Sziget je mnogo više od glazbenog festivala!

Među programima Sziget festivala, ove godine je rođena potpuno nova spektakularna pozornica. Fruzsina Szép, programski direktor Szigeta, kaže: “Prethodnih godina publika Szigeta mogla je uživati u mnogim cirkuskim predstavama. Zbog velikog uspjeha odlučili smo ove godine posvetiti posebnu pozornicu ovoj popularnoj umjetničkoj formi. Želimo svakoga dana Szigeta imati sve ono što jedan cirkus može ponuditi i sve to na jednom mjestu.”

Ideja je rođena prošle godine, na dvadesetoj godišnjici Szigeta, kada je grupa mladih mađarskih akrobata na Magic Mirror šatoru izvela performans Recirquel uz nevjerojatne reakcije publike.

Sziget Cirkus posjeduje vizualne efekte i atmosferu putujućeg cirkusa iz 1890., predstava će prikazati programe iz suvremenog cirkuskog žanra, prvobitno nazivanog nouveau cirque, koji je ekskluzivno osmišljen za Sziget.

U posijepodnevnim satima održavati će se i interaktivni cirkuski program, gdje će akrobati i umjetnici kaskaderi imati zajedničke performase sa posjetiteljima. Publika će u večernjim sati moći vidjeti kako mladi akrobati dodiruju nebo svojom eksplozivnom energijom, dok izazivaju zakone fizike. Oni će uz pratnju mladih izvođača i DJ-eva stvarati nevjerojatnu avanturu. Navečer Recirquel ponovo izlazi na scenu. Posjetitelji će biti u prilici vidjeti performanse začinjene magijom i predstave akrobata od koji zastaje dah.

Večeri će završavati sa programom “Swing & Circus”, uz obilje swinga, electro-swinga, plesa i cirkusa na jednom mjestu. Nemojte se iznenaditi ako iznad vas dok plešete prolete polu-goli akrobati na trapezu.

Prateći video: http://youtu.be/ccNFxsd467E

Više informacija na: www.szigetfestival.com 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *