Loading...
NajaveNovosti

NOCTIFERIA PAX LIVE – METAL ZA METAL – 22.1. U LJUBLJANI

NOCTIFERIA PAX LIVE – METAL ZA METAL – 22.1. U LJUBLJANI

noctiferiaNastupaju:
NOCTIFERIA
Rest in fear
Morywa

NOCTIFERIA će, po izlasku petog studijskog albuma nazvanog PAX, u četvrtak 22.1. velikim koncertom u ljubljanskom Kinu Šiška, završiti promocijsku klupsku turneju koja se, osim nastupa u Austriji, Rumunjskoj, Njemačkoj i Srbiji, održala i u rodnoj Sloveniji s ukupno 15 koncerata. Sprema se vizualni i zvučni udar! Sekstet će u 90-minutnom koncertu premijerno u cjelosti odsvirati PAX, ali i neke svoje starije hitove.

Još početkom proljeća smo doznali da se sprema izlazak petog studijskog albuma slovenskih metal prvaka kada su nas iznenadili singlom Gaga People. Tri ponuđene skladbe su potvrdile očekivani korak naprijed u stvaralačkom izričaju Noctiferije koja svakim izdanjem otvara i gradi nove dimenzije u polju slovenskog metala te utvrđuje svoje mjesto na europskom tlu. Novi materijal s albuma PAX možete okusiti i u novom spotu za pjesmu The Falsifier.
PAX (mir) je je konceptualan i kvalitetan korak naprijed od popularanog prethodnika Death Culture. Prepoznatljivu udarnost i masivan zvuk su nadogradili kompleksnim aranžmanima – PAX nosi industrial simfoniju koja skuplja odlične glazbene kritike kako na domaćem tako i na inozemnom terenu.

Album je snimljen u studiju Negligence, a za mastering su se pobrinuli JOHAN ÖRNBORG i JENS BOGREN.
Noctiferia je popratila PAX s reizdanjima albuma Slovenska Morbida i Per Aspera s kojih će na koncertu u Kinu Šiška odsvirati odabrane skladbe.

Nakon turneja sa zvučnim imenima kao što su Marduk, Kataklysm, Immolation, Hypocrisy, Mayhem, Samael, Keep of Kalessin te In Flames, ove je godine na europsku turneju Noctiferiju pozvao američki bend Fear Factory s kojim su 2010. dijelili drugo mjesto na ljestvici za najbolji industrial album po izboru engleskog časopisa Metal Storm. Ovogodišnju su ponudu morali odbiti zbog pomanjkanja vlastitih financijskih sredstava.

I zato će na koncertu u Kinu Šiška biti predstavljen projekt METAL ZA METAL. Situacija je takva da posljednjih godina opada broj posjetitelja koncerata, ljudi sve manje kupuju albume, država nema sluha za razvoj i potporu vitalnog dijela kulture.

Noctiferia ovim projektom upozorava na neodržive uvjete u slovenskoj glazbenoj industriji, pogotovo za izvođače koji žele svoje stvaralaštvo proširiti van granica Slovenije. Bit projekta jest pomoći glazbenicima koji zbog zastarjelog sustava raspodjele financijskih sredstava za kulturu i države bez sluha za njihove probleme, ne mogu biti prisutni na europskom glazbenom tržištu. Tu nastupaju ljubitelji glazbe i mecene kulture koji ostaji jedini potporni stupovi kreativnog glazbenog prostora u Sloveniji.
Metal publika glasi za jednu od najpovezanijih u svijetu žanrovske raznolikosti. Zato Nocitferija na koncert 22.1. poziva sve istomišljenike, pa i one koji si u ovim vremenima ne mogu priuštiti ulaznice za koncert. Bend će posjetiteljima ulaznice simbolično donirati (gesta obezvrjeđivanja glazbe u vremenima u kojima živimo). Dobrodošao je svaki doprinos s kojim će Noctiferija biti korak bliže ostvarenju turneje u 2015. godini.

Tko donira 10 ili više eura, dobit će Pax, novi Noctiferijin album.
Kao jedan od najvećih izvoznih glazbenih proizvoda domaće scene, Noctiferija se, nakon skoro 20 godina aktivnog postojanja na europskom glazbenom tržištu, zbog zakržljalosti državnog sustava financiranja kulture, našla u situaciji da više ne može konkurirati na inozemnom tržištu. U svijetu je glazba milijunski posao od kojeg države ubiru velike poreze, a dio tog novca posljedično ulaže natrag u kulturu – u Sloveniji toga nema! Možemo samo pomoći jedni drugima…

www.facebook.com/noctiferia
FB event

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *