Loading...
Novosti

NIKLAS KVARFORTH U DOKUMENTARNOM FILMU COLD VOID

NIKLAS KVARFORTH U DOKUMENTARNOM FILMU COLD VOID

NIKLAS KVARFORTH, osnivač i frontman švedskog benda SHINING, nikada nije skrivao da cijelog života boluje od teških metalnih problema koji su utjecali kako na njegov privatni život tako i na onaj javni: u pozitivnom i negativnom smislu. Upravo je njegova borba s duševnim bolestima, kakvu svakodnevno prolaze brojni drugo ljudi, potakla producenta Claudia Marinoa da o se ovoj temi posveti u svom novom dokumentarcu.

Rezultat je kratkometražni dokumentarni film o duševnim bolestima kroz oči Niklasa Kvarfortha. “Cold Void” je portret čovjeka iza naslova koji uključuju suicid i autodestrukciju, ovisnost, bipolarni poremećaj, strast i shizofreniju. U tim naslovima ponekad ima istine, a ponekad su samo u funkciji medija i njihove želje za senzacionalizmom.

Marino ističe da je Cold Void namijenjen svima zainteresiranima za životne priče i nema namjeru ići na ruku fanovima Shininga. Radi se o iznimno osobnom putovanju koje Niklasa Kvarfortha prikazuje jasno, bez ikakvog senzacionalizma.

Znam za Niklasa već jako dugo”, prokomentirao je Marino. ”Njegova me priča zainteresirala i poželio asam doznati više o njemu kao osobi. Malo sam istraživao i nakon toga stupio s njim u kontakt. Pokazao su mu svoju trilogiju ‘Blood and Spirit’ što ga je ponukalo na suradnju sa mnom. Odmah smo se povezali, a Niklas se pokazao spremnim za suradnju. Bio je brutalno iskren i niti jedno od mojih pitanja nije ostavio neodgovorenim.”.

Cold Void” počinje s prikazucanjem ove jeseni, a bit će dostupan u DVD formatu direktno preko Artax Filma i Shininga.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *