Loading...
Novosti

NIGHTWISH ZAPOČELI SVJETSKU TURNEJU ZA „DECADES“ U ATLANTI

Finska simfonijska metal skupina NIGHTWISH započela je svjetsku turneju za „Decades“ u petak 9. ožujka u Atlanti, savezna država Georgia.

Na ovoj turneji grupa NIGHTWISH izvodi posebnu listu pjesama, koju odlikuju rijetko svirani uratci s početka njezine karijere.

Popis pjesama:

 1. Swanheart
 2. End Of All Hope (prva izvedba uživo od 2004.)
 3. Wish I Had An Angel (prva izvedba uživo od 2013.)
 4. 10th Man Down (prva izvedba uživo od 2003.)
 5. Come Cover Me (prva izvedba uživo od 2012.)
 6. Gethsemane (prva izvedba uživo od 2003.)
 7. Élan
 8. Sacrament Of Wilderness (prva izvedba uživo od 2008.)
 9. Dead Boy’s Poem (prva izvedba uživo od 2009.)
 10. Elvenpath (prva izvedba uživo od 2004.)
 11. I Want My Tears Back
 12. The Carpenter (prva izvedba uživo od 1998.)
 13. The Kinslayer (prva izvedba uživo od 2005.)
 14. Devil & The Deep Dark Ocean (prva izvedba uživo od 2002.)
 15. Nemo
 16. Slaying The Dreamer (prva izvedba uživo od 2008.)
 17. The Greatest Show On Earth
 18. Ghost Love Score

NIGHTWISH je u petak 9. ožujka izdao novu kompilaciju od dva CD-a naziva „Decades“.

Sljedeći album grupe NIGHTWISH, koji planiraju izdati 2020. godine, bit će drugi studijski album s pjevačicom Floor Jansen, koja nastupa s grupom na turnejama od 2012.

Glavni član i klavijaturist NIGHTWISHA Tuomas Holopainen rekao je za FaceCulture nešto o glazbenom i tekstualnom usmjerenju materijala koji je skladao za sljedeći album: „Još je dosta rano. Sve što mogu reći jest da sam uzbuđen — veoma uzbuđen — po prvi put u zadnjih nekoliko mjeseci, godina. Zasad raspolažem sa šest pjesama— samo glazbeno, ne tekstualno— no znam o čemu govore. Imam cjelokupan koncept albuma u glavi i zaista sam uzbuđen predstaviti ga ostalim članovima u jednom trenutku. Osjećam također olakšanje da mi se nadahnuće vratilo i da ćemo u bliskoj budućnosti moći ponovno okupiti se i početi raditi na ovim pjesmama.“

Upitan što čini sadašnju postavu NIGHTWISHA osobno toliko savršenom, Tuomas je odgovorio: „Ne uzimam ju zdravo za gotovo, kao prvo. U posljednjih par godina nam je kemija uistinu bila dobra. Mislim da se to može vidjeti na pozornici, a možete ju osjetiti i na prijašnjem albumu. Zasad je zaista dobra, no, kao što sam rekao, nitko od nas ju ne uzima zdravo za gotovo; morate se potruditi kako bi uspjela. Nadam se da će to svi upamtiti do sljedeće turneje, ali i ubuduće.“

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *