Loading...
Novosti

NIGHTWISH- SVJETSKA PREMIJERA FILMA “IMAGINAERUM” I NAJAVA KONCERTA U “HARTWALL ARENA” U HELSINKIJU

Dugo iščekivani film “Imaginaerum”  Nightwisha  bit će premijerno prikazan u “Hartwall Arena” u Helsinkiju 10. studenog ove godine,  a publika će moći paralelno uživati u koncertu i svjetskoj premijeri filma.“Imaginaerum” stvara glazbeni fantasy svijet u stilu Davida Lyncha, Neil Gaimana i Cirque du Soleila.  On je inovativni spoj pričane priče i glazbe, neobična priča o moći koju ima mašta, te onoga što je najbitnije u životu.

Film je režirao Stobe Harju, u produkciji Solar Films , a snimanje i post- produkcija napravljeni su u Kanadi. U filmu se pojavljuju svi članovi Nightwisha, a scenarij je produkt vizije genijalnog uma Tuomasa Holopainena, kojeg je klavijaturist osmislio nakon objave albuma  “Dark Passion Play” 2007.“ Razmišljao sam kako bismo mogli podignuti naš izražaj koji je već bio ambiciozan i grandiozan na drugi nivo i tada sam shvatio da želim ispričati priču, i to s ljubavlju i pobožnošću”, rekao je Holopainen. Prema Holopainenu, dovršavanje filma bilo je zahtjevno i izazovno putovanje, koje je ponekad zahtjevalo nadljudsku posvećenost produkcijskog tima poslu.“Želim se svima zahvaliti iz dubine srca. Zajedno smo uspjeli stvoriti nešto inovativno, čudno i bezvremensko“, izjavljuje Holopainen.

Imaginaerum” će se prikazivati 10. listopada ove godine u “Hartwall Arena”, a prethodit će mu  koncert, koji će ujedno biti i posljednji koncert Nightwisha u Finskoj ove godine.

Službeni soundtrack filma “Imaginaerum by Nightwish – The Score”  izaći će dan prije premijere, 9. listopada, a sadržavat će 13 veličanstvenih, neobjavljenih  re-interpretacija  pjesama albuma “Imaginaerum” Petrija Alanka.

Nightwish su prodali preko 7 milijuna albuma diljem svijeta i osvojili preko 60 zlatnih i platinastih nagrada, što ih čini najuspješnijim finskim rock bendom svih vremena.

Stobe Harju, režiser filma, na finskom o filmu: http://nightwish.com/fi/movie/news/230812

NIGHTWISH: PREMIERE OF IMAGINAERUM THE MOVIE AND CONCERT
Hartwall Areena, Helsinki (Areenankuja 1)
Saturday, November 10, 2012
Doors: 6 PM, Showtime: 8 PM, Movie: 10.15 PM.
Tickets: 59 € + costs

Karte  za koncert dostupne od ponedjeljka,  10. rujna  od  9h (CET+2) na:
www.menolippu.fi
www.lippu.fi

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *