Loading...
Novosti

NICK CAVE PONOVO NA TURNEJI, A GEORGE VJESTICA OBJAVIO VIDEOSPOT ZA SOLO PJESMU

NICK CAVE PONOVO NA TURNEJI U KANADI, GEORGE VJESTICA OBJAVIO VIDEOSPOT ZA SOLO PJESMUGeorge Vjestica (c) Anastazija VrzinaO Georgeu Vjestici, aktualnom članu The Bad Seedsa, kultnog benda Nicka Cavea, koji je nakon koncerta u Ljubljani krajem prošle godine, ponovo na turneji ovog puta u Kanadi – pisali smo u proljeće. George je u pauzama turneje s Caveom snimio 14 pjesama, uz pomoć vrsnih glazbenika poput Iana Matthewsa (Kasabian), Nikolaia Torp Larsena (The Specials), Jonathana ‘Stana’ Whitea (Stone Roses), objavio dupli A singl “Bang Bang/She Put A Spell On Me” na iTunesu i vinilu, a danas je objavio i videospot za “She Put A Spell On Me”.

George je gitarista The Bad Seedsa koji se je bendu pridružio lani 2013. iako se sa svim članovima benda poznaje već godinama. S Caveom je već godinama prijatelj, a zajedno su uz pomoć Warrena Ellisa radili na soundtracku za film “The Proposition” gdje je George svirao gitaru, kao i na soundtracku za “Lawless”, što je bilo naročito zabavno jer su radili sirove verzije pjesama kao što su “White Light, White Heat” od The Velvet Undergrounda i “Burning Hell” Johna Lee Hookera. 2012. ga je NIck pozvao da se pridruži bendu na snimanju onoga što je kasnije postalo album “Push The Sky Away Album”, a prošle je godine dobio poziv i da se pridruži bendu na Caveovoj turneji.

Za bend George ima samo superlative: “Nevjerojatni su, ne postoje dva ista nastupa, dva ista koncerta. Postoji set lista, ali onda se mijenja ovisno o tome što Nick želi otpjevati u tom nekom trenutku – uvježbali smo nekih 30tak pjesama, aobično ih sviramo oko 20-tak na koncertu. Dinamika je ekstremna – u jednom trenutku suptilno i nježno u drugom divlje i eksplozivno. Zaista imaju smisla za teatar! Nick je nevjerojatan vođa, fenomenalan performer i sjajan kompozitor. Sam bend ima vrlo posebnu kemiju, međusobnu vibru. Ubrajam se u srećkoviće što ih dugo poznajem i bio sam uz njih na nebrojeno njihovih nastupa, pa je moja prva prava proba s njima bila vrlo prirodna. Ne pada mi na pamet nijedan drugi bend s kojim bi radije svirao…. ok, možda s Bowieom!”

A o turneji s Nicku Caveom je rekao: “To je posebno iskustvo, s njim nikad nije dosadno. The Bad Seeds su sjajni ljudi i uvijek ima netko pri ruci neku sjajnu knjigu ili super muziku. Bus je super opskrbljen i filmovima – na kraju svi su oni poput jednog dobrog filma! Imaju sjajan smisao za humor. Cijela okolina je vrlo kreativna: Nick, Barry i Warren i Jim non stop rade na nečemu.”

Georgeovu solo pjesmu i videospot možete pogledati i poslušati niže:

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *