Loading...
Novosti

NICK CAVE I FRANZ FERDINAND NA SZIGETU 2013.!

sziget2013Nedavno je nekoliko bendova prihvatilo vize za Otok slobode. Na glavnu pozornicu sa svojim aktualnim izdanjem stiže Nick Cave sa svojim legendarnim Bad Seeds, kao i najpopularniji alternativni rock bend 2000.-ih, Franz Ferdinand.

Pjesnik, pisac, provokator, rock zvijezda. Nick Cave je sve od navedenog no ne nužno tim redoslijedom. Što god da radi jednostavno je bitno. Stvara albume koji definiraju ere, okuplja i raspušta bendove, što god dotakne pretvara se ne samo u zlato već i u bezvremenski monolit. Još uvijek je harmoničan, čak i ako je „off-key“: sa the Bad Seeds dotiče iregularnu svijest samo kako bi bio siguran da sve druge zabilješke stižu tamo gdje bi trebale biti. Kad Nick Cave and the Bad Seeds izađu na binu vanjski svijet prestaje postojati. Tako će biti i na ovogodišnjem Szigetu gdje će predstaviti svoj aktualni i dugo očekivani studijski album Push The Sky Away, koji je nakon petogodišnje stanke izašao u veljači. Sa ovim modernim, energičnim no još uvijek tipičnim Nick Cave albumom, koji je fascinirao i kritiku i fanove, bookirali su jamčenu headlinersku poziciju ovogodišnje festivalske sezone.

Furiozan i nezaustavljim indie rock’n’roll, stvarno škakljive i ludo prljave pop himne koje svaki pit natjeraju na eksploziju. To je trademark uvijek stiliziranih Franz Ferdinand iz Glasgowa što ih je učinilo jednim od najpopularnijih britanskih bendova 2000.-ih i priskrbilo im nebrojene glazbene nagrade. Još od svog prvog studijskog albuma ne možete ne obratiti pažnju na bend s njihovim neodoljivim, dinamičnim i jedinstvenim rock-om koji uvijek zadovolji i kritiku i fanove. Ovaj put će na Sziget festivalu odsvirati svoju uobičajenu setlistu sa pjesmaam sa svog novog, četvrtog studijsog albuma Right Thoughts, Right Words, Right Action koji uskoro izlazi!

Novi na Szigetu su !!! (Chk, chk, chk). Svaki pop dnevnik počinje sa imenom ovog kalifornijskog benda. Bend iz Sacramenta osnovan krajem 1990.-ih je slavan po svom inteligentnom pop punku koji će vas natjerati na ples. Njihova glazba priziva zlatno doba new wavea, glasna je i nepolirana sa dodatkom funka.  Na glavnoj Sziget pozornici će predstaviti  svoj peti album THR!!!ER.

Ravno na A38 party program stiže ultramoderan, bučan i jedinstveni elektronički projekt Nika Roosa, Artijina Sonderena i Thijis de Vliegera, Noisia. Njihovu glazbu možete čuti u nebrojenim PC igricama, hollywoodskim blockbusterima i naravno na najvećim festivalima diljem planete. Redovno surađuju sa najvećim imenima elektronske glazbe kao Skrillex, Pendulum i Prodigy. Trostruki su dobitnici Beatport Music nagrade za najboljeg Drum’n’Bass izvođača, no njihova se glazba ne može okarakterizirati samo kao DnB budući da su otvoreni za breakbeat, house, dubstep i neurofunk, da nabrojimo nekoliko žanrova.

Jason Diakité, a.k.a. Timbuktu jedan je od najvećih švedskih hip-hop umjetnika i reggae pjevača. Piše živopisne, lovljive no eklektične hip-hop himne jedinstvenog stila. Tijekom 15-godišnje karijere objavio je 8 albuma i osvojio 7 nagrada na švedskom Grammyju. Unazad 10 godina na turneji je svijetom sa devetočlanim funk bendom naziva Damn!, a koji će ga podržati i na nastupu na Sziget festivalu.

U narednim tjednima slijedi još objava izvođača ovogodišnjeg Sziget festivala! Više informacija na www.szigetfestival.com.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *