Loading...
Izvještaji

MUSCLE TRIBE OF DANGER AND EXCELLENCE – Zagreb, KSET, 07.10.2016.

MUSCLE TRIBE OF DANGER AND EXCELLENCE – Zagreb, KSET, 07.10.2016.

Zamisli da si visok/a metarišezdesetpet i uđeš u saunu zvanu “četrdesetogodišnji KSET u noći proslave petogodišnjice postojanja benda MTDE”.  Oko šanka ekipa nabijena i željno traži pivo za okrijepu i nevoljko se rastaje od toplih jakni koje su pružale utjehu vani na neugodna 2 jesenska stupnja. Bučni su, pričaju, pozdravljaju se, visoki su. Odlučim probiti se kroz ogromnu masu ljudi koja je ispunila KSET od samog početka koncerta i nastavljam do sredine, nadajući se da uspjeti nešto i vidjeti.  Na tom putovanju dugom svega pet metara, u trajanju od jedne cijele pjesme (tolika gužva je bila) ,  uspjela sam biti dva put zalijana pivom i proklinjati one sretnike koji su svoje mjesto našli u “vip loži”  na balkonu.  Ja sam svoje mjesto s odličnim pogledom ipak nasla tik do ekipe koja cijelih sat i pol svirke nije prestajala skakati,  headbangati i glasno pjevati.  Nalaktarena i spremna obraniti se od iznenadnih udaraca,  uživala sam maksimalno.

cover_01

Muscle Tribe of Danger and Excellence uživo zvuče toliko dobro.  Da zagrebačka underground scena ima svoje miljenike, u to smo se mogli uvjeriti jučer. Bend je publika nosila svojim pjevanjem. A i obrnuto. Domagoj Šimek na vokalu, pokraj njega Andrija Ražnatović na gitari, s druge strane mu Luka Jambrošić na basu i iza njih Andro Jambrošić na bubnjevima toliko su prštali od energije i dobre volje da je publici preostalo jedino vratiti im istom mjerom, održavati temperaturu i raspoloženje na maksimumu. Samo ozvučenje u KSET-u je jučer bilo odlično,  a vokal Domagoja Šimeka nije posustajao do samog kraja. Čovjek je dokazao koliko glasno i jako može vrištati, kombinirajući to s dubokim stonerskim pjevanjem i ponekim country valovima u glasu.

Senzacionalno su najavili kako će odsvirati sve pjesme koje su snimili u svojoj petogodišnjoj karijeri te su se zato odlučili i nastupati bez predgrupe. Iskreno, nije im ni trebala, ako uzmemo u obzir jednu od svrha predrupa – da zagrije i privuče publiku. Njihova je publika bila spremna od prvog zvuka do lažnog kraja i poziva na bis, a ni nakon njega nije htjela ići doma.

Ipak „sve pjesme“ nisu toliko brojne i zapravo čine jednu prosječnu setlistu za koncert. Tih 19 pjesama – 16 starih, 2 nove (Wannaminion i Auburnhead Girls Have It the Worst) i jedna staro-nova (Pig Luck), našlo se i na albumu Eagles and Chainsaws and Bears koji su objavili povodom svog petog rođendana, a koji je jučer bilo moguće kupiti u fizičkom izdanju. On je zapravo imenom i sadržajem zbroj prva dva albuma, Eagles and Chainsaws i …and Bears iz 2013. Iako se 19 pjesama može činiti malo za 5 godina postojanja benda, treba napomenuti da su dečki iz MTDE-a aktivni u još barem jednom, ako ne i u dva ili tri benda – She Loves Pablo, Malady Lane, Straight Outta Fridge, DeLorean Bend.

Highlight koncerta bio je na pjesmi M31 gdje su svi bili u potpunoj ekstazi. Koncert su završili s odličnom Ode to the Shameless One i poslali nas kući s velikim osjećajem zadovoljstva, sreće, divljenja i pomalo umorne od silnog skakanja, pjevanja i topline.

Sad zamisli da si viši od metarišezdesetpet i bilo ti je još i bolje od ovdje opisanog.

Setlista:

cover_06

Izvještaj: Kaja Žulić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *