Loading...
Recenzije

MOTÖRHEAD – BAD MAGIC

MOTÖRHEAD – BAD MAGIC

motorhead-bad magic

Datum izlaska: 28/08/2015
Izdavač: UDR
Žanr: Rock’n’Roll
Ocjena: 4/5

Motörhead je jedan od najvećih bendova na svijetu i postoji vrlo mali broj ljudi koji nije čuo za njih. Iza njih je zavidna karijera i  veliki broj 22, a to  je broj izdanih albuma sa posljednjim pod nazivom „Bad Magic“. Iako, se u posljednje vrijeme dosta pisalo o Lemmyevu zdravstvenu stanju i situacija je ozbiljna, taj čovjek se ne predaje i upravo je slika i prilika glazbenika koji živi zbog muzike. Pomislili bi da nakon svega i teških situacija koje su se izdogađale, ovaj bend ide prema kraju, no to nije tako. „Bad Magic“ donosi ono što su donijeli i svi albumi prije: „Jednostavno znaš da je to Motörhead.“ Dok neki bendovi koji uvijek donose isto, s vremenom dosade, Motörhead sa svakim albumom donosi ono što on je, ali uvijek svari postave na neki novi nivo. Zapravo, neki kažu, dovoljno je čuti jedan album Motörheada i čuo si sve, no ne mora biti tako, uostalom, ne bi bili tu gdje jesu nakon svih ovih godina, a to je sam vrh.

Album „Bad Magic“ nekako je usmjeren na pitanje života i smrti, što je logično jer Lemmy razmišlja o tome s obzirom da mu je zdravlje takvo kakvo je, a možda i posljednji album koji će izbaciti van (nadajmo se da nije). U novim pjesmama, Lemmy  još jednom, možda i više nego prije, daje zadnje atome snage, zvuči fantastično i neuništivo, iako govorimo o glazbeniku koji je prevalio 70-u. Možda to nije onaj Motörhead koji je prašio 80-tih, ali još su uvijek blizu tog nivoa, jer  Lemmy je još uvijek onaj stari, a Motörhead i sa zadnjim albumom, još je uvijek Motörhead. Pjesme kroz album su različitog ugođaja, od brzih i agresivnih pa sve do balada. Tekst je popraćen kako sam spomenula, odnosom života i smrti, te kako nema goreg načina nego sjediti i čekati smrt, a mislim da i sam Lemmy mrzi tu pomisao, te se pjesmom bori protiv nje. Par pjesama koje bi izdvojila, a nekako su me navela na ovakva razmišljanja su: „Thunder & lightning“ , „Shoot out all of your light“, „The devil“, „Evil eye“, „Teach them how to bleed“, „Till the end“ , „When the sky comes looking for you“.

Posljednja pjesma je obrada grupe The Rolling Stones : „Sympathy for the devil“ i jako mi se sviđa način na koji su ju dečki obradili. Kada je riječ o intenzitetu albuma, ako Vam zvuči preglasno , možda ste prestari. Ugledajte se u  Lemmy-a , kad strastveno najvaljuje bend na otvaranju svake live izvedbe , „Mi smo Motörhead i sviramo rock ‘ n’ roll !” Baš to, Motörhead praši i dalje.

Popis pjesama:

 1. Victory Or Die
 2. Thunder & Lightning
 3. Fire Storm Hotel
 4. Shoot Out All Of Your Lights
 5. The Devil
 6. Electricity
 7. Evil Eye
 8. Teach Them How To Bleed
 9. Till The End
 10. Tell Me Who To Kill
 11. Choking On Your Screams
 12. When The Sky Comes Looking For You
 13. Sympathy For The Devil (THE ROLLING STONES cover)

Recenzija: Tamara Pevec

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *