Loading...

MORCHEEBA – Zagreb, Tvornica Zagreb, 11.12.2014.

MORCHEEBA – Zagreb, Tvornica Zagreb, 11.12.2014.Morcheeba_11122014-9054
Zagreb, odnosno hrvatska publika jako voli trip-hop, i jako voli Morcheebu. A i ona nas. Britanski bend se tako već četvrti put vraća u Zagreb i to samo jednu godinu nakon prošlogodišnjeg vrhunskog koncerta u, također Tvornici, a da ne spominjemo da smo Morcheebu mogli slušati i ove godine u ljeto na obližnjem slovenskom Schengenfestu u Vinici.
Evidentno je da novi uzlaz Morcheebine karijere ima ostatak benda zahvaliti povratku u bend šarmantne i dražesne Skye Edwards i na tim krilima bend leti već neko vrijeme.

No, novi uratci, tj. album je prilično blijed i podjednako nije baš prihvaćen niti od publike ni kritike. Taj mali odmak, da nije sve bajno u bendu i da možda ponovo preispituju (Skye?) budućnost grupe, mogao se lagano naslutiti i već na spomenutom Schengesnfestu, iako je sam koncert tamo bio poprilično dug, lepršav i angažiran, idealan za headlinere festivala HIM.

Morcheeba_11122014-9028Iskreno, nisam znala što točno da očekujem od ovog koncerta, ali nisam nešto previše, kao da sam dobro procjenila da je bend opet u nekoj silaznoj putanji. Prvobitno najavljena predgrupa, Little Mountain, side projekt iliti bend gitariste Rossa Godfreyja, jednako je tako naprasno neposredno prije koncerta otkazana, pa smo bez zagrijavanja u jako dobro popunjenoj Tvornici odmah uletili u nastup Morcheebe.

No od samog početka nešto nije štimalo: da li nije sjeo preveliki mrak na pozornici tj. u dvorani, uz izuzetno lagane i tihe uvodne pjesme, novog singla “Tripper Hippie”, pa do samih novih stvari koje se baš nisu primile, zvuka koji je štekao i poprilično teško razumljive priče Skye (čitaj, problemi sa zvukom), i bez obzira na par zaista vrijednih vrhunaca i općeg oduševljenja publike – sinoćnji koncert je bio daleko od lanjskog, čak i daleko do onog Schengenfestovskog.

Morcheeba_11122014-9063Kao da je kemija među članovima benda opet nestala ili im je samo bio jako loš dan. No ne i Rossu koji je jako raspoložen priredio sam nekoliko sjajnih solaža i odlično komunicirao publikom.

Skye je i dalje predivna, šarmantna, sanjiva i sve tako da ne nabrajam, ali kao da se “ono nešto” ipak sinoć nije desilo.
Ipak, kladim se da je većina s koncerta otišla sasvim zadovoljna, jer Morcheeba je bend (a i vrsta glazbe koju izvode) koji i kad ne rastura, sjajno se uklapa u večer usred radnog tjedna.
Bilo bi super da nađu neku novu kreativnu liniju i da ih to potakne na neku novu motivaciju koja će se onda neminovno reflektirati i na turnejama. Iskreno, ako Skye zaista želi ponovo pokušati u solo karijeri, kolikogod ona ima daleko većih potencijala nego što sada u bendu odašilje i pokazuje, ona neće napraviti bitniju karijeru samostalno. Skye s bendom je jedini pravi recept za dobar nastavak karijere, samo im očito treba malo “shaken-upa”.

KONCERTNA FOTOGALERIJA – KLIK OVDJE!

Izvještaj i foto: Anastazija Vržina

One comment
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *