Loading...
NajaveNovosti

MOONSPELL NAJAVLJUJE TRI POSEBNA KONCERTNA DATUMA U PORTUGALU

MOONSPELL NAJAVLJUJE TRI POSEBNA KONCERTNA DATUMA U PORTUGALU

Moonspell će održati tri posebna koncerta u Portugalu kao dio promocije svog nadolazećeg studijskog izdanja.

Godine 1755. Lisabon je pogodio razoran potres koji je skoro u potpunosti uništio cijeli grad. Ovaj je povijesni događaj inspirirao Moonspell koji su mu posvetili svoj novi konceptualni album 1755. Ono po čemu će se ovaj album isticati u diskografiji benda je to da se radi o izdanju koje će biti otpjevano samo na portugalskom jeziku.

Prvi promotivni koncerti će se održati u Lisabonu (dva datuma), od kojih je jedan i Moonspellov tradicionalni Halloween party. Treći će se koncert održati u Portu 1.11.

30th + 31st Oct – LISBOA AO VIVO, LISBON
1st Nov – HARD CLUB, SALA 1, PORTO

Ulaznice, rezervacije i ostale informacije:
www.letsgo.pt

Iz benda kažu:
Na ovim ćemo koncertima u cjelosti odsvirati album 1755, a uz to ćemo zasvirati i neke opskurnije stvari koje dugo nismo izvodili.
1755 je poetsko, glazbeno i filozofsko promišljanje o tragičnom događaju koji se dogodio 1. studenog 1755. u Lisabonu te umalo uništio cijeli grad.
Radi se o većinom metal albumu, sa živahnim riffovima, epskim orkestracijama te vokalima i tekstovima koji bude sjećanje na agoniju tog dana. Pobrinuli smo se i za oživljavanje Lisabona 18. stoljeća, tako da će se naći i mnogo fuzijskih elemenata, perkusija i glazbeni pristup specifičan tom vremenu kao i atmosfera kakva je ispunjavala taj moćni grad.
Na albumu će biti 10 snažnih, iznenađujućih pjesama koje podsjećaju na neke od starijih Moonspellovih albuma kao što je Under the Moonspell ili Alpha Noir. Napominjemo da se radi o Moonspellu kakvog do sada niste čuli, s vatrom svog materinjeg jezika i 900 godina povijesti.
Povijesno, temeljito, ozbiljno i umjetničko izdanje. Najcrnja zvijer iz Portugala za kojom metal scena toliko žudi.

Više informacija na:
www.moonspell.com
www.facebook.com/moonspellband
www.moonspell.rastilho.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *