Loading...
Izvještaji

MONOX, INSIDE MY CASKET, POLARITY OF LIFE – Zagreb, Močvara, 13.2.2015.

MONOX, INSIDE MY CASKET, POLARITY OF LIFE – Zagreb, Močvara, 13.2.2015.

Ima dana kada Zagreb poludi i kada u jednom danu od silne ponude ne znate gdje biste izašli. Neki bacaju novčić, pjevuše eci-peci-pec pa čak i bacaju DND kockice kako bi si olakšali proces donošenja odluke. Tako je bilo i sinoć – čak devet bendova je sviralo u tri različita kluba: Flesh, Time Decay i Asylum u Attacku; Mass Hypnosis, Stronghold i Bad Blood u KSET-u i Monox, Inside My Casket i Polarity Of Life u Močvari.

Mene je put odveo na obalu Save u Močvaru gdje je masa ljudi čekala ući u Pogon Jedinstvo u kojem se održavao najbizarniji doček Valentinova – Freaky Friday.
Početak nije izgledao obećavajuće, već sam mislila da ću doživjeti reprizu koncerta iz Gjure, ali čim je stigao glas da se na pozornici nešto događa već se odnekud stvorila publika i glazbena je večer u Močvari mogla početi.

2_Polarity_of_LifeA počela je zaista divno i to sa bendom Polarity of Life i jednom od meni najdražih filmskih glazbenih tema koje je skladao John Murphy. Na domaćoj metal sceni djeluju od kasne 2006., a tek im je prošle godine objavljen eponimni album prvijenac po DIY principu. Uživo su zaista moćni; baš onako kako to jednom metal bendu priliči. Osim članova benda na pozornici se pojavio i zamaskirani par – Banana i Konj (nisam mogla, a da se ne sjetim Rémya Gaillarda).
Njihov je stil čisti primjer neopterećenosti žanrovima – ima tu deatha, thrasha…, ali ono što se proteže je orijentiranost na melodije i ovdje pohvale idu gitaristima. Imaju vrlo dinamičan nastup i jako lijepo komuniciraju s publikom – basist se čak i prošetao svirajući među fanovima. Za očekivati je bilo da publici pola sata njihovog koncerta nije bilo dosta, pa se nestrpljivo tražio bis kojeg smo i dobili.

17_Inside_My_CasketSljedeći su na pozornicu izjurili Inside My Casket – zagrebački deathmetal/deathcore bend. Ne znam zašto, ali uvijek se malo prepadnem kad vidim ovaj -core u opisu stila glazbe. Taj se “strah” do sada nije pokazao opravdanim pa tako nije ni sinoć. Dečki su propisno razorili pozornicu, a društvo im je pravio Bananakonj – vjerojatno potomak konja i banane koji su skakali po pozornici za vrijeme nastupa Polarity of Lifea. Ovo je neobično biće svakako unijelo određenu dozu humora pa je bilo i zanimljivih pošalica iz publike, npr. “Nemoj se poskliznut’!“, “Šime, j… me u guzicu!!!“, a Šime odgovara “Čime? Bananom?
Svaka čast vokalu na čupanju pig squealova koji su izlijetali iz njegovog grla. A kao pratnja mu se pridružio i gitarist svojim toplim dubokim growlom koji kao da kaže “grgljam frape od svježe iščupanih iznutrica” (važno je napomenti da Bananakonj nije ozlijeđen 🙂 ).

I u takvoj je atmosferi stigao red i da nam Monoxi predstave svoj prvi studijski album “Perception Changes” koji službeno izlazi 27.veljače.
24_MonoxMonox sam zadnji put uživo gledala kada su prošle godine nastupili kao predgrupa legendarnom Crowbaru. Od tada se primijeti osjetan napredak u načinu na koji isporučuju svoju glazbu. Isto se tako vidi da sigurno napreduju na krilima svog prvijenca i da su opravdali svoj status jednog od najperspektivnijih domaćih bendova. Pjevač Tonko svojom energičnošću s lakoćom podiže atmosferu i polako se pretvara u punokrvnog karizmatičnog frontmana. Vjerojatno u Zagrebu nije nastao onakav kaos kao prije tjedan dana u riječkom Palachu, ali ni zagrebačka publika ni po čemu nije zaostajala. Mogu reći da je i ovo bio još jedan vrlo dinamičan nastup tijekom kojeg se mahalo kosama i lomilo vratove.

Crni petak 13. je prošao kako je i došao. Lijepo smo se proveli uz tri obećavajuća benda, nismo se poskliznuli na bananu, nije bilo polomljenih nogu – tek poneki iščašeni vrat, a to je i najčešća posljednica ovako dobrih metal koncerta.

>>>>> GALERIJA <<<<<

Izvještaj i foto: Martina Šestić, martina@venia-mag.net

COPYRIGHT © Sve fotografije u galeriji su zaštićene autorskim pravima. Ne smiju se preuzimati bez dozvole Venia Maga-a ili autora. Fotografije se ne smiju izmjenjivati ninakoji način, kao niti uklanjati ili mijenjati žig sa znakom Venia Mag-a/autora. Ukoliko se otkrije njihovo neovlašteno korištenje, bit će poduzete pravne mjere protiv kršitelja autorskog prava. Molimo sve koji primijete navedene nedozvoljene aktivnosti da obavijeste uredništvo portala Venia Mag. Hvala.

COPYRIGHT © All photographs in this gallery are under the copyright law. They cannot be copied or reproduced without permission given by Venia Mag or the author. It is not allowed to alter the photographs in any way, or removing the watermark sign of Venia Mag/author. Legal action will be taken if discovered any non-permitted usage or photography manipulation. We kindly ask to inform us about such misusage by sending an e-mail to Venia Mag Editor-In-Chief. Thank you.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *