Loading...
NajaveNovosti

MIST KREĆE NA SVOJU PRVU TURNEJU VELIKOM BRITANIJOM

MIST KREĆE NA SVOJU PRVU TURNEJU VELIKOM BRITANIJOM

Mist-band(photo by Lara Žitko)

MIST, ljubljanski doom metal bend, sljedeći tjedan kreće na svoju prvu turneju Velikom Britanijom koja će obuhvatiti 5 gradova, a prije koje će održati jedan koncert u Belgiji. Odmah nakon turneje stižu i u zagrebački Vintage Industrial Bar nastupiti kao predgrupa okultnim doom rockerima Jex Thoth, a osim toga, očekuje ih i nizozemski festival Into The Void.

Datumi turneje:
21.09. Liège (BE), Péniche La Légia
22.09. Sheffield (UK), The Rocking Chair
23.09. Edinburgh (UK), Bannermans Bar
24.09. Aberdeen (UK), Downstairs
25.09. Glasgow (UK), Nice N Sleazy
26.09. London (UK), The Dev
30.09. Zagreb (CRO), Vintage Industrial Bar
24.10. Leeuwarden (NL), Into The Void Festival

Mist je “female fronted” doom metal bend iz Ljubljane osnovan u srpnju 2012. Svoj glazbeni stil grade na ostavštini nekih od najlegendarnijih izvođača kao što su Black Sabbath, Pentagram, Candlemass, Coven, Saint Vitus i ostali. U studenom su prošle godine objavili svoj prvi demo jednostavnog naslova “Demo 2013” koji je zbog velikog interesa doživio i svoje sada već treće izdanje.

13_Mist

Osim toga, bend je prošle godine potpisao i ugovor s kultnom nizozemskom diskografskom kućom Soulseller Records za koju su ove godine objavli novi EP “Inan’” na kojem se nalaze tri nove skladbe te nova verzija pjesme Phobia koja je objavljena na demu. “Inan’” je sniman tijekom jeseni 2014., a za njegovu je produkciju, miks i mastering bio zadužen Benjamin Kic iz BK Masteringa (Metalsteel, TomCat, Brezno, King Foo). Izvanredna naslovnica je djelo bubnjarke Mihaele Žitko koja oduvijek brine za vizualni identitet benda.

Iako se radi o relativno mladom bendu, Mist je uspješno utvrdio svoje mjesto na sceni van granica Slovenije te su do sada nastupali u društvu renomiranih svjetskih imena kao što su Uncle Acid & The Deadbeats, Manilla Road, Saint Vitus, Orange Goblin, Avatarium, Mount Salem, Helstar, Vicious Rumors, Officium Triste, Ophis, Cauchemar, Seremonia, Elvenking i drugi, a iza sebe imaju i uspješne nastupe na festivalima kao što su Malta Doom Metal Festival, prestižni Hammer of Doom u Njemačkoj i MetalDays u Tolminu.

Bend djeluje u sastavu:
Nina Spruk – vokal
Ema Babošek – ritam gitara, prateći vokal
Blaž Tanšek – solo gitara
Neža Pečan – bas
Mihaela Žitko – bubnjeviOdgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *