Loading...
NajaveNovosti

MICHALE GRAVES (EX-MISFITS) U ZAGREBU 26. TRAVNJA

U četvrtak, 26. travnja, u zagrebački klub Boogaloo dolazi američka horror punk rock-legenda Michale Graves u sklopu svoje prve europske solističke turneje „Beginning of the End“ na kojoj će predstaviti najnoviji studijski album „The World Turned Upside Down“. Michale Graves poznat je po tome što je bio pjevač jedne od najvećih punk rock-grupa, legendarnih Misfitsa, kad su se ponovno okupili 1995. S grupom Misfits snimio je studijske albume „American Psycho“ i „Famous Monsters“ i live-album „Evillive II“ na kojima se nalazi velik broj njegovih autorskih pjesama ili pjesama u kojima je sudjelovao kao autor i tekstopisac, poput „Blacklight“, „Fiend Without A Face“, „This Island Earth“, „Dig Up Her Bones“, „Speak Of The Devil“, „Devil Doll“, „American Psyho“, „Scream!“, „Descending Angel“, „Helena“, „The Forbidden Zone“, „Saturday Night“, „Shining“, „The Haunting“, „Witch Hunt“, „Fiend Club“ itd., koje još uvijek izvodi na svojim koncertima. Godine 2002. Graves odlazi iz Mistitsa i započinje solističku karijeru te surađuje s mnogim grupama i umjetnicima: tako je pjevao u bendu Blitzkrieg legendarnog Markyja Ramonea (bubnjara grupe Ramones), s kojim je objavio singlove „Where We Are Angels“ i „If And When“ i dva puta gostovao u zagrebačkom klubu Boogaloo. Zatim je objavio album „Seasons of the Witch“ s bendom Gotham Road, a učestvovao je i u mnogim filmovima uglavnom zombie i horror-tematike, poput „Animal Room“, „Bruiser“, „Perkins 14“, „Zombie“, „Half Human“, „Wonderer“, „Ripper“ itd. Graves je objavio trinaest solističkih albuma od kojih su mnogi akustične naravi, no na posljednjem „The World Turned Upside Down“ vraća se zvuku na koji smo navikli iz njegove faze u grupi Misfits, tako da će na ovoj turneji doći na svoje i svi obožavatelji Misfitsa.

S Michaleom Gravesom dolazi kao basist još jedna horror punk-ikona, Argyle Goolsby, poznat kao basist i pjevač američke horror punk-grupe Blitzkid.

Gravesom kao posebni gosti nastupaju njemački industrial-metalci Reptile koji promoviraju svoj prvi album „Throne of Collapse“, čiji je zvuk kombinacija glazbe Roba Zombieja, grupe Korn, Ministry i drugih.

Ovu zanimljivu večer otvorit će psychobilly-atrakcija Clockwork Psycho (osnovani 2011. u Ljubljani) koji sviraju tipičnu psychobilly-glazbu s pjevačicom koja ujedno svira akustični bas. Iza sebe imaju albume „Nightmares from Laibach“ i „I Do not Give a Fuck“, više od stopedeset koncerata održanih u Europi, nastupe na mnogim festivalima, svirke s velikanima psychobilly-glazbe, kao što su Demented Are Go, Batmobile, Frenzy, Guitar Slingers, Banane Metalik, Gutter Demons i Koffin Katz te velikanima punk-glazbe The Casualties i Infa Riot. U travnju 2018. izdaju novi album naziva „The Hated“ koji će promovirati na zagrebačkom koncertu, a koji će ujedno biti dio njihove predstojeće europske turneje.

Početak koncerta najavljen je u 20:00 sati, a cijena ulaznice je 110 kn, dok će na dan koncerta biti 130 kn.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *