Loading...
Novosti

METALFEST HRVATSKA 2012: EVIL BLOOD I E.N.D. POTVRDILI NASTUPE

Dva hrvatska benda, Splićani Evil Blood i Zadrani E.N.D. potvrdili su nastupe na Metalfest Open Air Croatia 2012 (www.hr.metalfest.eu).

Evil Blood je u pravom smislu te riječi kultni hrvatski bend, kojeg je još 1982. godine osnovao Denis Gabrić i ekipa (najpoznatiji član svakako je kontroverzni Siniša Vuco), i mnogi ga s pravom doživljavaju prvim pravim hrvatskim metal bendom. Bend je u prvoj fazi postojao do 1989. godine i svojim je ubojitim i beskompromisnim thrash/speed ritmovima pridobio veliki broj fanova, ne samo na području Hrvatske, već i ex-Yu, ali i izvan tih granica. Iz tog perioda (1986.) dolazi i dvostruko kompilacijsko izdanje „The Best of Djinn/Evil Blood 83′-86′“ s mnoštvom nezaboravnih thrash naslova koji su se ovdje našli na jednom mjestu.

Priznanja, nagrade i pohvale stizale su sa svih strana, o Evil Blood se pisalo i čitalo u najpoznatijim magazinima. Krajem osamdesetih Denis odlazi u Englesku i tamo nastavlja svoj glazbeni put u sastavima Lord Of Darkness, Djinn i Beneath, a 2009. godine vraća bendu ime Evil Blood i sprema veliki povratak. Nakon više od dvadeset godina, u kolovozu (augustu) 2010., Evil Blood, koji sada ima ‘sjedište’ u Škotskoj, održava prvi koncert u rodnom gradu i oduševljava ‘mlado i staro’, a nastup je, na novo oduševljenje fanova, održan u Splitu i ove godine.

Oduševljenje koje još ne jenjava, a kada se Evil Blood s aktualnim, ‘britanskim’ line-upom popne na stage na Puntamici, bit će ga jako, jako teško obuzdati.

Evil Blood are definitely back!!!

Evil Blood – Kill With Napalm

http://www.youtube.com/watch?v=Se3dIwo4TPE&feature=related

Iako ne postoje toliko dugo, Zadrani E.N.D. također zaslužuju da ih se smatra kultnim hrvatskim metalcima. Sa svojim petnaestogodišnjim stažem mogu se istovremeno svrstati u pionire zadarskog, te veterane hrvatskog metala. Bend čiji je glazbeni stil raznolik i šarolik, nastao pod utjecajem brojnih izvođača različitih subžanrova, od hard corea, preko thrash, death, do grind ili melodičnog death metala, jedan je od superrijetkih koji se uspio toliko godina u kontinuitetu održati na hrvatskoj sceni. I ne samo Hrvatskoj, zna se za E.N.D. i šire i dalje, što je dokaz njihove ustrajnosti, ali i – kvalitete.

Desetljeće i pol postojanja u diskografskom je smislu iznjedrilo album „Depravity“ 2009. godine, kojemu je prethodilo nekoliko demo izdanja. A u koncertnom, iza njih se nalazi hrpetina kvalitetnih nastupa i zadovoljne publike. Nastup na ‘domaćem terenu’ bit će prigoda da sve što su do sada dobro napravili, ponovno potvrde. A da i hoće, u to ne treba sumnjati.

E.N.D. – Low Profile

http://www.youtube.com/watch?v=rbWoAG_TZPI

 

Ulaznice i Fan Pack:

Cijena ulaznica (http://www.hr.metalfest.eu/tickets.html) do 29.02.2012. je 359 kuna/49 eura (plus pretprodajna naknada), a dostupne su i u sustavu Eventim na području Hrvatske i Slovenije, bilo putem Interneta (www.eventim.hr, www.eventim.si) bilo na prodajnim mjestima čije su lokacije navedene na spomenutim web adresama.

U prodaji je ostalo svega nekoliko dodatnih Fan Packova, koji se po cijeni od 349 kuna/52 eura (plus pretprodajna naknada) mogu kupiti u online trgovini (http://www.hr.metalfest.eu/tickets.html)

Na području Srbije ulaznice se mogu kupiti preko sustava Gigstix (http://gigstix.com).

 

Line-up Metalfest Croatia 2012:

W.A.S.P. (www.waspnation.com)

DARK TRANQUILLITY (www.darktranquillity.com)

IN EXTREMO (www.inextremo.de)

BLIND GUARDIAN (http://wwwb.lind-guardian.com)

KREATOR (http://www.kreator-terrorzone.de) Metalfest nastupi festivalska exskluziva u 2012.

BEHEMOTH (www.behemoth.pl)

HYPOCRISY (http://www.hypocrisy.tv) Metalfest nastupi festivalska exskluziva u 2012.

VADER (www.vader.pl)

DEATH ANGEL (www.deathangel.us) – izvode „The Ultra-Violence“ album

LEGION OF THE DAMNED (http://www.legionofthedamned.net/2011)

FLESHGOD APOCALYPSE (http://www.fleshgodapocalypse.com)

ENSIFERUM (http://www.ensiferum.com)

ALESTORM (www.alestorm.net)

POWERWOLF (www.powerwolf.net)

EVIL BLOOD (http://www.myspace.com/evilbloodthrashmetal)

BREZNO (www.myspace.com/breznospace)

DOOMED (www.myspace.com/doomedband)

ASHES YOU LEAVE (www.ashesyouleave.org)

E.N.D. (www.myspace.com/endzadar)

RISING DREAM (www.rising-dream.net)

INFERNAL TENEBRA (www.infernaltenebra.com)

UNINVITED (www.myspace.com/uninvitedcro)

MEPHISTOPHELIAN (www.myspace.com/mephistophelian)

TOXICDEATH (www.toxicdeath.com)

GORTHAUR’S WRATH (www.gorthaurs-wrath.com)

DECONTROLLED (www.myspace.com/decontrolledband)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *