Loading...
Novosti

MESHUGGAH STIŽU U TVORNICU 29. TRAVNJA 2013.!

MESHUGGAH_WEB_NOVIJedinstveni švedski progresivni death metal band Meshuggah čije ime na hebrejskom znači “ludilo”, u sklopu europske turneje 29. travnja 2013. posjećuje i Zagreb, gdje će koncert održati u Tvornici kulture.

Bend je osnovan 1987. godine te je svoju karijeru započeo kao thrash metal bend. Osnivač benda, ujedno i pjevač/gitarist je Jens Kidman, a uz njega od samog početka osnutka su i Fredrik Thordendal (gitarist/back vokal), Tomas Haake (bubnjar), Mårten Hagström (gitarist/back vokal). Dick Lövgren (bas) bendu se pridružuju kasnije. Spajanjem više vrsta žanrova u svoj specifični glazbeni izričaj pridobili su publiku uz album “Destroy Erase Improve” izdan 1995. godine koja se smatra godinom prekretnicom u njihovoj karijeri. Nakon toga daljnjim eksperimentiranjem izdaju još šest albuma od ukupno njih osam, a najviše se ističu “obZen”  (2008) sa remek-djelom “Bleed”, te najnoviji album “Koloss” koji je izdan prošle godine.

Predgrupa Meshugghi biti će tehnički death metal bend Decapitated iz Poljske. Albumom “Nihility”  iz 2002. godine postigli su veliki uspjeh te su tako stekli slavu krenuvši na turneje. Decapitated su posljednji put u Hrvatskoj nastupili na UFO festivalu u Osijeku 2011. godine.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *