Loading...
NajaveNovosti

MAYHEM OVE NEDJELJE U ZAGREBU

MAYHEM OVE NEDJELJE U ZAGREBU

Mayhemov prvijenac, De Mysteriis Dom Sathanas, jedan je od najutjecajnijih black metal albuma i istinski klasik žanra, a na ovoj će ga turneji bend po prvi put izvesti u cjelosti pa tako i u zagrebačkom Vintage Industrial Baru 9. travnja.

Turneju najbolje opisuje frontman benda Attila Csihar:

Prvi sam se put čuo s Mayhemom ’91 – ’92 kad mi Euronymous poslao pismo. Tada nisam ni slutio da će mi upravo to pismo promijeniti život… Tražili su novog pjevača za svoj debitantski album kako bi zamijenili svog preminulog Deada. Naravno da sam prihvatio njihovu ponudu te smo već 1993. snimili album pod imenom ‘De Mysteriis Dom Sathanas’, jedan od najčarobnijih albuma ikada objavljenih. Ta je glazba otvorila neke nove dimenzije koje mi više jednostavno nismo mogli kontrolirati i uzrokovala je potpuni kaos – što je rezultiralo spaljivanjem crkava i ubojstvom unutar benda. Bilo je skoro pa nemoguće objaviti taj album, ali je ipak ugledao svjetlost dana 1994. te ostavio neizbrisiv trag u povijesti metal scene. Takozvani drugi val black metala se rodio tada u hladnom i mračnom podzemlju Osla. Nekako se u to vrijeme i Mayhem urušio i izgorio. Bend se morao ponovo uzdići iz tog pepela kada su ga oživjeli sa nekim od starih, ali i novih članova. No, taj album je bio i ostao toliko snažan i jedinstven da čak i nakon što sam se ponovo pridružio bendu 2004., još uvijek nismo bilo spremni izvesti ga uživo u cjelosti. Vrijeme je prolazilo i cijeli je bend postajao snažniji i iskusniji. I tako smo odjednom 2016. osjetili da je pravi trenutak da ga napokon odsviramo u cjelosti i oslobodimo zvijer nakon više od dva desetljeća. De Mysteriis Dom Sathanas napokon živi!

Kao goste Mayhem dovode sve popularniji češki black metal band Inferno koji na ovoj turneji predstavljaju svoj sedmi album „Gnosis Kardias (Of Transcension and Involution)“ koji je od strane kritičara proglašen za jedan od najboljih black metal albuma u novije vrijeme.

Početak koncerta je najavljen za 20 sati, a cijena ulaznica iznosi 150 kn u pretprodaji te 170 kn na ulazu.
Ulaznice se mogu kupiti na sljedećim pretprodajnim mjestima i online shopovima: u Zagrebu: Dirty Old Shop – Tratinska 18, Kloto – Masarykova 14, Purgatory – Ozaljska 46, Octopus Piercing & Tatto Studio – Gundulićeva 31, Rockmark – Berislavićeva 13, Vallhala Metal Bar – Radićeva – 25.
U Rijeci: Dallas Music Shop – Splitska 2A;
ON PAROLE te u sustavu Eventima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *