Loading...
NajaveNovosti

MAYHEM DONOSI DE MYSTERIIS DOM SATHANAS U BUDIMPEŠTU

MAYHEM DONOSI DE MYSTERIIS DOM SATHANAS U BUDIMPEŠTU

Mayhemov prvijenac, De Mysteriis Dom Sathanas, jedan je od najutjecajnijih black metal albuma i istinski klasik žanra, a na ovoj će ga turneji bend po prvi put izvesti u cjelosti.

Turneju najbolje opisuje frontman benda Attila Csihar, koji će 15. travnja De Mysteriis… dovesti i svoj grad – Budimpeštu:

Prvi sam se put čuo s Mayhemom ’91 – ’92 kad mi Euronymous poslao pismo. Tada nisam ni slutio da će mi upravo to pismo promijeniti život… Tražili su novog pjevača za svoj debitantski album kako bi zamijenili svog preminulog Deada. Naravno da sam prihvatio njihovu ponudu te smo već 1993. snimili album pod imenom ‘De Mysteriis Dom Sathanas’, jedan od najčarobnijih albuma ikada objavljenih. Ta je glazba otvorila neke nove dimenzije koje mi više jednostavno nismo mogli kontrolirati i uzrokovala je potpuni kaos – što je rezultiralo spaljivanjem crkava i ubojstvom unutar benda. Bilo je skoro pa nemoguće objaviti taj album, ali je ipak ugledao svjetlost dana 1994. te ostavio neizbrisiv trag u povijesti metal scene. Takozvani drugi val black metala se rodio tada u hladnom i mračnom podzemlju Osla. Nekako se u to vrijeme i Mayhem urušio i izgorio. Bend se morao ponovo uzdići iz tog pepela kada su ga oživjeli sa nekim od starih, ali i novih članova. No, taj album je bio i ostao toliko snažan i jedinstven da čak i nakon što sam se ponovo pridružio bendu 2004., još uvijek nismo bilo spremni izvesti ga uživo u cjelosti. Vrijeme je prolazilo i cijeli je bend postajao snažniji i iskusniji. I tako smo odjednom 2016. osjetili da je pravi trenutak da ga napokon odsviramo u cjelosti i oslobodimo zvjer nakon više od dva desetljeća. De Mysteriis Dom Sathanas napokon živi!

Gosti na ovoj turneju bit će Britanci Dragged into sunlight i češke black metal nade Inferno.
Ulaznice možate kupiti po cijeni od 5490 HUF (130 HRK) or 5990 HUF (140 HRK) na tixa.hu.
FB event

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *