Loading...
Najave

MANNTRA PREDGRUPA SIDDHARTI – TVORNICA KULTURE ČETVRTAK, 24. OŽUJKA 2016.

MANNTRA PREDGRUPA SIDDHARTI – TVORNICA KULTURE, ČETVRTAK, 24. OŽUJKA 2016.

ManntraNovaPostava

Grupa Manntra nastupit će prije slovenske industrial rock mašine Siddharte u četvrtak 24. ožujka 2016. u Tvornici kulture.

Manntra se nakon pauze pri završetku turneje svog posljednjeg albuma vraća koncertnim aktivnostima i priprema novi album. Bend je upotpunjen s dva nova člana s kojima pripremaju veliku turneju sredinom ove godine, a poziv Siddharte da im se pridruže na pozornici Tvornice kulture svakako je prilika vidjeti što se može očekivati od Manntre u 2016 godini.

Manntra je nastala 2011. godine u Umagu, kada su se okupili Marko M. Sekul (vokal i gitara), Zoltan L. (bas) i Andrea K. (bubnjevi). Članovi benda su kroz eksperimentiranje i razmjenu ideja pronašli svoj zvuk u spoju žestokog rocka i moderne elektronike začinivši sve to s elementima folk i etno glazbe, a tako je nastao spoj kojeg su jednostavno nazvali “Balkanski Rock”. Bend iza sebe ima dva izdanja, “Horizont” iz 2012. te “Venera” (2015.), a trenutnu postavu benda čine Andrea Kert na bubnjevima, Boris Kolarić na gitari, Danijel Šćuric na bassu i Marko vokal Matijević Sekul koji je ujedno i na gitari i synthu.

Video: Manntra – “Put”

Slovenska industrial/rock mašina Siddharta vraća se u Tvornicu u četvrtak 24. ožujka 2016. na krilima dva nova izdanja – “Infra” i “Ultra”. Na pozornici će im se priključiti Damir Urban, s kojim su objavili najnoviji hvaljeni singl “Strele v maju”.

Video: Siddharta feat. Urban – “Strele v maju”

Siddharta je prošlu je godinu zaokružila s impresivnih dva desetljeća rada i bogatog te značajnog prisutstva na sceni. Veliku obljetnicu proslavili su i s dva albuma, a oba ukupno sadržavaju dvadeset pjesama za toliko godina rada. Kritika hvali najnoviji album “Ultra” koji je moderan, vrlo pitak i komunikativan, društveno i socijalno osviješten s mnogim pozitivističkim porukama. Progresivan zvuk po Siddhartinom receptu donosi neočekivani zaokret, mekše i laganije melodije na čijim su krilima itekako velike poruke, a te novu dozu svježih Siddhartinih glazbenih ideja koje prati odlična produkcija. Prvi dio cijele dvostruke priče je album “Infra”, objavljen ranije prošle godine, koji je još jednom potvrdio Siddhartin status velikih.

Slovenska industrial/rock mašina Siddharta je osnovana 1995. i do sada je izgradila kultni status, a platinaste naklade ih prate od početka karijere. Dosadašnji katalog od šest albuma upotpunili su prošle godine s dva povezana albuma “Infra” i “Ultra” povodom velikog 20. Rođendana. Među mnogobrojnim rekordima koje ova slovenska petorka drži zasigurno su nastup pred više od 30 tisuća ljudi na ljubljanskom stadionu Bežigrad 2003. godine. Dvije sezone kasnije odsvirali su maratonski petosatni koncert, a 2011. nakrcali više od 11 tisuća fanova na stadion Stožice. Na svom kontu imaju više od 30 glazbenih nagrada (izvođač godine, album i spot godine, platinaste i dijamantne tiraže, najbolji omoti) i brojne suradnje među kojima se posebno izdvajaju one sa Simfonijskim orkestrom RTV Slovenije na koncertu na Križankama 2003. te rad s producentom Rossom Robinsonom (Korn, At The Drive-in, Slipknot, Limp Bizkit…) na albumima “Saga” I “Vi”. Uz šest studijskih albuma Siddharta je objavila i gomilu EP-a, remiks album “Silikon Delta” (na kojem ih remiksiraju izvođači poput Laibacha, Umeka, Random Logica…), akustični “Izštekani” i nekoliko live izdanja.

Ulaznice
Ulaznice su u prodaji po cijeni od 55 kn. Na dan koncerta cijena će iznositi 70 kn.

Službena prodajna mjesta:
• Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
• sustavi Entrio.hr

Organizator koncerta je Tvornica kulture.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *