Loading...
Recenzije

MAJESTY – Generation Steel

MAJESTY – Generation Steel
DATUM IZLASKA: 20.03.2015.
IZDAVAČ: NOISEART RECORDS
ŽANR: POWER METAL
OCJENA: 3.5/5

MAJESTY_Generation_Steel_CoverMajesty je njemački odgovor na Manowar? Definitivno! Bend je osnovao Tarek Maghary 2000. godine i odmah je dao svima na znanje da se ovdje radi o ”true metal” bendu. Poveznica s Manowarom je i gostovanje tadašnjeg basiste ”Ross The Boss-a” na drugom albumu ”Sword And Sorcery”. Tijekom ”Magic Circle” festivala Tarek je objavio da bend mijenja ime u ”MetalForce” da bi tri godine kasnije vratio staro ime ”Majesty”. Do sada su izdali osam studijskih albuma u koje ubrajamo i jedan izdan pod imenom ”Metalforce”. Prije dvije godine Majesty je izdao čak dva albuma u istoj godini, ”Thunder Rider” i ”Banners High” što je većina fanova loše prihvatila, ali meni to nije previše smetalo, ako već imaju materijala neka štancaju.

Novi, deveti studijski album ”Generation Steel” izdan je 20. ožujka preko diskografske kuće ”Noiseart Records” i do sada većina nezadovoljnih fanova došla je na svoje i ponovno obožavaju Majesty. Nakon recimo istrošenog materijala na zadnja dva albuma ovaj definitivno odiše nečim novime i posebnom zaraznošću. Svi klišeji ”true” metala su prisutni, ali nikako ne narušavaju kvalitetu albuma, nego ju čak i povećavaju. Album se sastoji od 10 melodičnih beskompromisnih power metal himni. Odličan true metal zvuk gitare, žestoki riffovi, zarazne solaže i melodičan vokal glavne su karakteristike sjajnog albuma.

Prva pjesma ”Hawks Will Fly” je ujedno i singl za kojeg su snimili video spot. Odlična himna za otvaranje albuma. Majesty u ovoj i ostalim pjesmama nije izmislio ništa novo, ali definitivno sviraju svoj ”true metal” točno onako kao to oni znaju.
Većina pjesama ima pjevne djelove koje možete pjevati uz Tareka, tako i ”The Last Reward” koja će od vas zahtjevati pjevanje, ali i trošenje plina u vašem upaljaču. Jedna od najboljih pjesama na albumu je ”Children Of The Dark”.

Od ostalih pjesama izdvojio bih odlične hitove: ”Generation Steel” (naslovna pjesma, zarazan refren, moćna himna), ”Shout At The World” (klasični Majesty hit), ”Damnation Hero” (jednostavna himna, odlično posložena, klasičan solo), te ”War For Metal” (najjača true metal pjesma na cijelom albumu).

Majesty je još jednom opravdao svoj status ”true” metal benda i lagano postaju sve kvalitetniji bend. U skoroj budućnosti očekujem da će uspjeti još više obogatiti svoju diskografiju ovako sjajnim albumima.

Popis pjesama:
1.Hawks Will Fly
2. Generation Steel
3. Circle Of Rage
4. Shout At The World
5. Damnation Hero
6. Children Of The Dark
7. The Last Reward
8. Knights Of The Empire
9. Rulers Of The World
10. War For Metal

Napisao: Zlatko Vlašić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *