Loading...
Recenzije

LUX LISBON – Get Some Scars Special Edition

LUX LISBON – Get Some Scars Special Edition

Ocjena: 5/5

cover

Prošli tjedan sam dobila ovaj EP u svrhu promocije benda. Kad sam pročitala da je indie pop-rock benda bila sam malo skeptična jer nisam do sad imala baš najbolja iskustva ali rekla sam sama sebi dat ću im šansu pa tko zna. I što mi je drago zbog toga.

Dakle Lux Lisbon je indie bend iz Engleske stacioniran u Londonu. Nazvali su se prema liku iz djela The Virgin Suicides Jeffrey Eugenide-a. Članovi su Stuart Rock – vocalist, klavijaturisti pisac, Charlotte Austen – basistica I vokalistica, Tom Copper – guitarist I vocalist I Johnny Colgan – bubnjar.

Za razliku od prvog izdanja “Get Some Scars” ovo posebno izdanje ima 11 pjesama I bend ga je samostalno izdao I promovira ga putem besplatnog downloada.

Ovaj EP otvara pjesma Show me the money i zahvaća vas na prvu. Ako ste sjedili kad ste pokrenuli player to više ne činite. Čak I ako se opirete noge će same krenuti (preporuka ne mojte slušati na poslu). Ako ste uz to I fan Arcade Firea odmah ćete se uhvatiti za Stuov vocal. Sad kad ste krenuli plesati prijeći ćete na sljedeću stvar Get some scars koja je više groovy I poslušajte poruku – živite život punim plućima. Zanimljivo je da nju slijedi pjesma malo depresivnog naziva Memento Mori što u prijevodu s latinskog znači Sjeti se da si smrtan (sjeti se kako ćeš umrijeti). No, pjesma nije ni u najmanju ruku depresivna. Dapače, ona slijedi poruku prethodne – Živi svoj život I iskoristi ga u potpunosti. Lijepo je čuti promjenu u vokalu kad glavnu ulogu preuzima Charlotte na The Devil got me dancing. S ovom pjesmom ulazimo u malo mračniju atmosferu. A Charlottin glas moćan poput onog Florence a opet zavodljiv kao sirenin pjev poput Lee Douglas iz Anatheme samo pojačava dojam. No nažalost to je jedina pjesma na kojoj je ona glavna, a voljela bih ju čuti u više izdanja.

Osim gore navedenih naći ćete ovdje i utjecaje Springsteena na Burlingdon Club. Ovdje Stuov vocal postaje grub, agresivan I pomalo neprepoznatljiv I samo pokazuje koliko je vješt. A uz nju se ističe još jedna Your Heart is a Weapon the Size of Your Fist. Počanji laganije ali se razvija u zvuk glazbe kasnih 60-ih I ranih 70-ih.

Sve u svemu ovo zvuči kao izdanje Greatest Hits nekog već renomiranog glazbenika a ne kao EP nekog mladog indie benda.

Naći ćete ovdje mnogo utjecaja I benda se toga ne srami. Naprotiv, otvoreno sve priznaje I kažu da samo tako I možeš postati veliki glazbenik. Ako tražite točan opis teško ćete ga saznati. Jednostavno uzmite najbolje iz Killersa, Arcade Firea, Fleetwood Maca pomješajte u kotlu I dobili ste Lux Lisbon.  Potražite ih na njihovoj službenoj stranici (http://luxlisbon.com/), Facebooku (https://www.facebook.com/luxlisbonmusic?fref=ts), i Twitteru (https://twitter.com/luxlisbonmusic)  I ne zaboravite njihov Youtube kanal. Imaju nekoliko spotova I to pod utjecajem redatelja poput Davida Lyncha I Wesa Andersona.

Ako do sad niste čuli za njih to odmah promijenite, a poruka ekipi iz Lux Lisbona – nađite kuću, snimite album I krenite na turneje.

Popis pjesama:

 1. Show me the money
 2. Get Some Scars
 3. Keep Me Wild
 4. Memento Mori
 5. Bullingdon Club
 6. The Devil Got Me Dancing
 7. Demons You Show
 8. Your Heart Is A Weapon The Size Of Your Fist
 9. Animals
 10. We Don’t Believe in Love No More
 11. Demons You Show (acoustic version)

Recenzija: Anita Stojanović

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *